Promo

Thorium Consult d.o.o. niže uspješne rezultate na području EU projekata

Thorium Consult d.o.o. niže uspješne rezultate na području EU projekata

Thorium Consult d.o.o., uspješna konzultantska tvrtka na području EU fondova koju čini mladi tim poduzetnih i entuzijastičnih ljudi koji svojim inovativnim idejama, paralelno s kontinuiranim usavršavanjem, uspješno pružaju usluge za klijente s područja cijele Hrvatske, a aktivni su i na području međunarodnih projekata, s posebnim fokusom na suradnju u prekograničnim projektima s Mađarskom. Svjedoče tome uspjesi ostvareni samo u ovih posljednjih godinu dana te nedavno odobrenih 9 projekata ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna samo za poduzetnike i poljoprivrednike iz našeg kraja, a koje je pripremao Thorium Consult d.o.o.

Riječ je između ostalog i o natječajima iz Mjere M04 »Ulaganja u fizičku imovinu«, Podmjera 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« Operacija 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020., ukupne vrijednosti projekta gotovo 3 milijuna kuna, od čega je 75% bespovratnih sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na program E-impuls, iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj dodjelu bespovratnih sredstava malim i mikro poduzetnicima odobreno je ukupno 7 projekata, ukupne vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna, koje je pripremala tvrtka Thorium Consult d.o.o. za korisnike: Uslužna uljara PG Županić, OPG Mladen Jakopović, Kraljevske slastice d.o.o. Donji Kraljevec, Rossa - d.o.o. Varaždin, CarTex d.o.o. Mursko Središće, Pro-masiva j.d.o.o. Slemenice, ExaByte d.o.o. Varaždin. Provedba ovih projekata rezultirat će stvaranjem novih 14 radnih mjesta, a ulaganja uključuju nabavu strojeva i opreme za proizvodni pogon, uređenje poslovnog prostora i proizvodnog pogona te nabavu računalne i mrežne opreme.

U sklopu natječaja Kompetentnost i razvoj MSP iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobren je projekt vrijednosti preko 1,5 milijuna kuna za izgradnju proizvodnog pogona čijim će ulaganjem biti stvorena nova 4 radna mjesta.

Thorium Consult d.o.o. posebno je aktivan i uspješan u projektima iz Programa ruralnog razvoja, među kojima posebno treba istaknuti posljednje aktivnosti i prijavljenih 11 projekata za OPG-ove na mjeru 6.3. ruralnog razvoja za mala poljoprivredna gospodarstva te mjeru 6.1. za mlade poljoprivrednike na koju je prijavljeno 2 OPG-a.

U fazi predaje su izvješća za završena ulaganja projekata provedenih u sklopu programa ''Konkurentnost turističkog gospodarstva'' Ministarstva turizma, i to mjere A3 koja je namijenjena seljačkim domaćinstvima, a kroz koju su bespovratna sredstva ostvarila i 3 korisnika, OPG-a s područja Varaždinske županije,  kojima je Thorium Consult d.o.o. pripremao projekte (od ukupno sedam OPG-a iz Varaždinske županije kojima su odobreni projekti). Riječ je o projektima ulaganja u dodatne sadržaje turističke ponude OPG-a Martinčević, zatim adaptacije tradicijske zagorske kuće za pokretanje pružanja ugostiteljskih usluga smještaja na seljačkom domaćinstvu Jakopović, te za povećanje kvalitete ugostiteljskih usluga na vinotočju Županić.

Goran Lepen, direktor društva Thorium Consult d.o.o. ističe da su ovi uspješni rezultati, posebno oni koje bilježe u posljednjih godinu dana, rezultat dugogodišnjeg rada, kako na izgradnji odnosa povjerenja i individualnog pristupa svojim klijentima, koji ne žele surađivati s drugim konzultantima, tako i ulaganjem u kontinuiranu edukaciju i usavršavanje svojeg tima, inovativnom i proaktivnom pristupu, a preporuka i vjernost njihovih klijenata je najveće zadovoljstvo. Osim s općinama i gradovima, poduzetnicima, poljoprivrednicima, aktivno surađuju s osnovnim i srednjim školama, posebno na projektima iz Europskog socijalnog fonda, tako je i sve više interesa za Erasmus+ projekte u školama što je vrlo pozitivno i na takve će projekte staviti budući naglasak, zatim s udrugama, ali i ostalim korisnicima, koji koriste njihove usluge u području poslovnog savjetovanja, izrade investicijskih studija i poslovnih planova. Iako je godina tek na polovici i tek se očekuje raspisivanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja mjera 6.2. za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na OPG-u te mjera 6.2. za mala poljoprivredna gospodarstva, a za koje već pripremaju nove projekte, ponovno raspisivanje natječaja Kompetentnost i razvoj MSP iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Javni natječaj Ministarstva poljoprivrede i šumarstva za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja RH u 2017. godini.

Ovi su rezultati najbolja potvrda uspjeha koje ova tvrtka niže jedan za drugim, a rezultat je to prije svega kvalitete, ali i razumijevanja potreba svojih klijenata te gradnje međusobnog povjerenja, a upravo to ih razlikuje od šume konzultanata koji se ne vode tim načelima u gradnji partnerskog odnosa sa svojim klijentima – posebno naglašava Lepen. Ukoliko i Vi želite postati dio te uspješne priče, javite im se s povjerenjem, na tel. 042/303-268 ili e-mail: [email protected] te posjetite njihovu internetsku stranicu: www.ThC.com.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci