Promo

Program radija Sjeverni FM uskoro ćete moći pratiti na području cijele Hrvatske

Program radija Sjeverni FM uskoro ćete moći pratiti na području cijele Hrvatske

Program radija Sjeverni FM do kraja će se godine putem digitalne tehnologije moći pratiti na području cijele Republike Hrvatske.

Kao najmlađa medijska kuća koja radijsku djelatnost obavlja na ivanečkom koncesijskom području, radio Sjeverni FM svojim je informativnim programom, udjelom vlastite proizvodnje i domaće glazbe, izabran u probrano društvo, među 16 koncesionara koji obavljaju radijsku djelatnost koji će započeti eksperimentalno digitalno emitiranje radijskog programa sa čak četiri odašiljača, onog s Ivanšćice, Sljemena, Mirkovice i Učke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time će program primarno biti emitiran na području Varaždinske, Međimurske, Krapinsko Zagorske županije, Grada Zagreba, Zagrebačke Županije, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Primorsko-goranske i Istarske županije, ali će ga, zahvaljujući digitalnoj tehnologiji moći pratiti i slušatelji znatno šire od nevedenih županija, odnosno gotovo u cijeloj Hrvatskoj.

Sam postupak odabira radijskih nakladnika koji će obavljati eksperimentalno digitalno emitiranje, provelo je u okviru izrade Strategije razvoja radijske djelatnosti Vijeće za elektroničke medije i među pristiglim ponudama ocijenilo onu tvrtke VIP Media i radija Sjeverni FM jednom od najboljih.

Digitalno eksperimentalno emitiranje odabranih radijskih programa u tehnologiji DAB+ trebalo bi započeti do kraja godine, a kanal s kojeg će se emitirati program radija Sjeverni FM tek će biti određen.

Uz Sjeverni FM, u digitalnoj tehnologiji emitirati će još 15 nakladnika, među kojima su primjerice Radio Antena, Radio Istra, Narodni radio, Radio Dalmacija, Radio Kaj, Enter Zagreb ili Radio 101.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!