DOBA TRADICIJSKIH JELA Savršeni hibrid mesa i povrća – domaća sarma!

Stiže hladnije doba godine koje sa sobom donosi mnoge tradicijske običaje. Vrijeme je to kolinja, ispijanja kuhanog vina s cimetom i klinčićem te rakije ili kranfanfule, pripremanja bograča, ali i spremanja omiljenog i praktičnog ‘braka’ mesa i kupusa – sarme!

Upravo ovaj favorit (koji mnogi vole nositi kao ‘zalihu’ na skijanje, na proslave Nove godine, planinarske izlete i slično) se nalazi i u ponudi Bistroa i vinarije ‘Shamper’.

‘Shamper’ se smjestio u zelenom centru Perivoja Zrinskih, u srcu grada Čakovca – Starom gradu. Okružen povijesnim zidinama Grada, restoran odiše duhom proteklih vremena stvarajući unikatnu atmosferu koja svakog koji prođe interijerom podsjeća na slavnu velikašku i plemenitašku prošlost.

Bistro i vinarija ‘Shamper’ nudi vam sarmu po tradicionalnoj, no ipak ponešto specifičnoj recepturi. Za jedinstveni okus zaslužno je miješano mljeveno juneće i svinjsko meso s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kao i rezano kiselo zelje i špek svinje mangulice.

Podsjetimo se kako riječ ‘sarma’, koja dolazi iz turskog jezika, zapravo znači ‘ono što je zamotano’, to jest ‘smotuljak’ ili ‘poklon’, i tada smo na pola puta ka razumijevanju ‘Shamperove’ filozofije: radi se o kulinarskim smotuljcima koji, nudeći izvrsnost iz dva svijeta, žele razveseliti goste na više od jednog načina.

Dodajmo tome pokoju čašu poznatog ‘Shamperova’ pjenušca, i obična prilika postaje neobična!

Posjetite Bistro i vinariju ‘Shamper’ u čakovečkom Starom gradu, kušajte uspješnu suradnju tradicije i suvremene enogastronomije i postanite bogatiji za divno iskustvo!

Rezervirajte mjesto u ‘Shamperu’ putem e-maila ili telefonski na 040/390-777 i uživajte u okusu i ukusu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije