Promo

Bogata ponuda različitih vrsta i veličina božićnih drvaca u Gradskoj vrtlariji

Bogata ponuda različitih vrsta i veličina božićnih drvaca u Gradskoj vrtlariji

U današnjem ubrzanom tempu života, ako postoje trenuci kada se obitelji okupljaju u punom broju i dijele međusobno trenutke radosti i zadovoljstva, onda je to sigurno Božić. Razdoblje veselja, zajedništva, ljubavi i svijetla, isprepleteno s pregršt dobrih emocija. Razdoblje je to okarakterizirano s mnogo tradicijskih običaja. Jedan od najistaknutijih običaja svakako je ukrašavanje božićnog drvca na Badnjak.

Božićna drvca različitih formi i veličina, ona u loncima ali i rezana, cijenom prilagođena za svaki dom, već se nalaze u ponudi Gradske vrtlarije, na adresi Gustava Krkleca 1, u Varaždinu.

Što se tiče vrsta, u Gradskoj vrtlariji mogu se pronaći obična smreku (Picea abies), srebra smreka (Picea pungens), Pančićeva omorika (Picea omorika) te nordijska jela (Abies nordmanniana). U posljednje vrijeme najpopularnija je nordijska jela, a u Parkovima su pripremili veliki broj ovog popularnog 'drvca'. Osim što je karakteristična po ljepoti, upravo je činjenica da može trajati i do tri mjeseca bez da joj otpadaju iglice zaslužna za njezinu veliku popularnost.

 

Jela crnogorična  je elegancija u domovima, iglice ove jele svježe su zelene boje, nisu bodljikave i ne opadaju u toplini kao kod smreka.

Među traženijim drvcima svakako je i srebrna smreka, koja je posebna zbog srebrno-plave boje svojih iglica dok Pančićeva omorika na naličju zelenih iglica ima dvije svijetle srebrnkaste crte pa kod nje dolazi do presijavanja zelene i srebrne boje.

Obična smreka tradicionalno je drvce koje ukrašavamo od davnina te upravo ono u dane Božića naše domove ispunjavaju s karakterističnim mirisom planinske svježine. U Parkovima d.d. ove vrste nude se rezane te zasađene u loncima.

Potražite nas u Gradskoj vrtlariji na adresi Gustava Krkleca 1, Varaždin svakim radnim danom od 7 – 18 sati, ovu subotu od 7 - 13 sati, u subotu 23.12. od 7 - 16, a u nedjelju na dan Badnjaka također od 7 – 13 sati.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!