Promo

Parkovi poklanjaju božićno drvce najsretnijem čitatelju Varaždinskog.hr

Parkovi poklanjaju božićno drvce najsretnijem čitatelju Varaždinskog.hr

U današnjem ubrzanom tempu života, ako postoje trenuci kada se obitelji okupljaju u punom broju i dijele međusobno trenutke radosti i zadovoljstva, onda je to sigurno Božić. Razdoblje veselja, zajedništva, ljubavi i svijetla, isprepleteno s pregršt dobrih emocija. Razdoblje je to okarakterizirano s mnogo tradicijskih običaja. Jedan od najistaknutijih običaja svakako je ukrašavanje božićnog drvca na Badnjak.

Božićna drvca različitih formi i veličina, ona u loncima ali i rezana, cijenom prilagođena za svaki dom, već se nalaze u ponudi Gradske vrtlarije, na adresi Gustava Krkleca 1, u Varaždinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče vrsta, u Gradskoj vrtlariji mogu se pronaći obična smreku (Picea abies), srebra smreka (Picea pungens), Pančićeva omorika (Picea omorika) te nordijska jela (Abies nordmanniana). U posljednje vrijeme najpopularnija je nordijska jela, a u Parkovima su pripremili veliki broj ovog popularnog 'drvca'. Osim što je karakteristična po ljepoti, upravo je činjenica da može trajati i do tri mjeseca bez da joj otpadaju iglice zaslužna za njezinu veliku popularnost.

Jela crnogorična  je elegancija u domovima, iglice ove jele svježe su zelene boje, nisu bodljikave i ne opadaju u toplini kao kod smreka.

Među traženijim drvcima svakako je i srebrna smreka, koja je posebna zbog srebrno-plave boje svojih iglica dok Pančićeva omorikana naličju zelenih iglica ima dvije svijetle srebrnkaste crte pa kod nje dolazi do presijavanja zelene i srebrne boje.

Obična smreka tradicionalno je drvce koje ukrašavamo od davnina te upravo ono u dane Božića naše domove ispunjavaju s karakterističnim mirisom planinske svježine. U Parkovima d.d. ove vrste nude se rezane te zasađene u loncima.

Potražite ih u Gradskoj vrtlariji na adresi Gustava Krkleca 1, Varaždin svakim radnim danom od 7 – 18 sati, ovu subotu od 7 - 13 sati, u subotu 23.12. od 7 - 16, a u nedjelju na dan Badnjaka također od 7 – 13 sati.

Parkovi i Varaždinski.hr vam poklanjaju božićno drvce! 

U suradnji s Parkovima i Gradskom vrtlarijom Varaždin jednom sretnom čitatelju poklanjamo rezano drvce srebrne smreke, iz vlastite proizvodnje Parkova.

Sve što trebate je označiti ovu objavu na našoj Facebook stranici sa 'sviđa mi se' te u komentaru ostaviti svoje ime i prezime, a mi ćemo u ponedjeljak, 18. prosinca, u jutarnjim satima slučajnim odabirom izabrati jednog sretnog dobitnika koji osvaja besplatno drvce srebrne smreke!

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video


Vezani članci