Promo

PARKOVI Spremite se za početak vrtlarske sezone uz širok izbor voćki i sadnica

PARKOVI Spremite se za početak vrtlarske sezone uz širok izbor voćki i sadnica

Već smo svi zaboravili kako izgledaju boje u prirodi, a da nije bijela i smeđa. Stiglo nam je proljeće i još koji dan i sve će se zazeleniti i procvjetati. Počinje proljetna sadnja, većini najdraži dio vrtlarskih radova. Zavirite malo u ponudu vrtnog centra Parkova i upoznajte se s novitetima u ponudi i najnovijim trendovima u hortikulturi!

Vrtni centar Parkova smješten u Ulici Gustava Krkleca 1b nudi kompletan asortiman za uređenje okućnica i vrtova. U ponudi su raznovrsne sadnice listopadnog drveća i grmlja, crnogorično bilje za žive ograde, sezonsko bilje, trajnice, voćne i lozne sadnice te ostali popratni asortiman. Ponuda bilja svake godine upotpunjuje se novim biljkama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voćne vrste kao ukrasni elementi vrta

Voćne vrste prisutne su u vrtnoj umjetnosti od samih njenih početaka. Ipak, najnoviji razvoj poljoprivrede omogućio je razvoj voćnih vrsta i u smjeru onih vrsta voćaka koje imaju, uz jestiv plod, i dekorativne karakteristike i intenzivan miris, čime pružaju iznimno efektan doživljaj u vrtu. Postoji mnogo vrsta koje mogu naći svoje mjesto u vrtu, a u posljednje vrijeme izuzetno su popularne vrste karakteristične za 'toplije' krajeve.

- U vrtnom centru Parkova ove godine sve vrišti od boja kumquata, limuna, grejpa, naranče i limete a, očekivano, oduševljenje njihovom ljepotom dijele i mnogobrojni varaždinci koji su kod nas već nabavili svoju sadnicu citrusa - saznajemo u Parkovima.

Razmišljate o sadnji nove voćke?

Razmišljate li o sadnji nove voćke, Parkovi vam ove godine nude nešto posebno! Asimina-indijska banana zainteresirala je vrtlare zbog božanskog aromatičnog mirisa i okusa svojih plodova. U plodu se miješaju tri okusa – banana, ananas i mango a sam biljka je otporna, nema bolesti i nema štetnika i nije je potrebno prskati, tako da je to eko uzgojeno voće.

 Bogat izbor voćnih sadnica

Uz običnu borovnicu, Parkovi u ponudi imaju i sibirsku borovnicu, danas jednu od najatraktivnijih vrsta bobičastog voća, koja se smatra vrlo dobrom zamjenom za borovnicu, s obzirom da za uzgoj ne zahtjeva kisela tla. U ponudi se nalazi i smokva, tipična biljka mediteranskog podneblja, može se uzgojiti i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Razmišljate li o sadnji kivija, vrtni centar Parkova u svojoj ponudi ima i samooplodne i muške i ženske. Kod njih ćete naći i maline, kupine, jostu, ribizle, ogrozde, jagode…

Začinsko bilje, sjeme, lukovice...

Spojite lijepo s korisnim i posadite začinsko bilje na terasu. Odlično uspijeva u loncima a njihov ljupki izgled i mirisi oduševljavat će vas cijelu sezonu. Vrtni centar Parkova u svojoj ponudi ima, uz začinsko bilje, i velik izbor sjemena cvijeća i povrća a pažnju na policama zasigurno će vam privući i raskoš cvjetova ljetnih lukovica.

Mineralna i organska gnojiva dalju biljkama snagu

Vrtne biljke u proljeće trebaju hranjive tvari za rast i razvoj pa je tlo potrebno u proljeće obogatiti raznovrsnim gnojivima. Ekološki osviješteni vrtlari u vrtlariji Parkova mogu kupiti proizvode za prihranu bilja bazirane isključivo na organskoj bazi i bez dodanih kemikalija, pripravke za otpornost biljaka i odbijanje štetnika pripremljenih po homeopatskoj recepturi.

Osim toga, u ponudi imaju peletirana gnojiva organskog porijekla mineralnim sastavom prilagođenim za uzgoj određenih vrste biljaka (mediteransko bilje, voćne sadnice, trave, četinjače, ruže, borovnice) a taj asortiman kontinuirano nadopunjuju.

U vrtnom centru Parkova, koje se nalazi u neposrednoj blizini varaždinskog groblja, kupac može nabaviti sve - od škara, motike, supstrata, tegli, prihrane gnojivom i ostalih priručnih alata i pribora koji pripomažu u uređenju okoline i vrta i ostalih vrtlarskih poslova!

 - Pratimo trendove pa tako, uz bilje karakteristično za naše podneblje, nudimo biljne vrste koje nisu toliko zastupljene kod nas i koje ne možete pronaći u manjim vrtnim centrima niti trgovačkim centrima u okolici. Cijene su pristupačne, a stručnjaci Parkova svakom će rado udijeliti savjet - zaključuju iz Parkova.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.