Promo

PRVA PRIVATNA GIMNAZIJA u Varaždinu 21. travnja poziva na Dan otvorenih vrata

PRVA PRIVATNA GIMNAZIJA u Varaždinu 21. travnja  poziva na Dan otvorenih vrata

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti navršava 20 godina uspješnog rada. To je škola koja se prilagođava učenicima i tamo su učenici, njihovi interesi i želje uvijek na prvom mjestu!

Individualni pristup svakom učeniku, mali broj učenika u razredu (maksimalno 15) i učenje u školi samo su neki od razloga zbog kojih je ova varaždinska gimnazija odličan izbor za osmaše željne novih znanja i kvalitetnog obrazovanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učenici u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti kod upisa u novu školsku godinu mogu birati između opće, jezične, informatičke ili sportske gimnazije!

Svaka od njih ima svoje karakteristike. U općoj gimnaziji radi se prema općem gimnazijskom programu s mogućnošću odabira većeg broja stranih jezika kroz izbornu, odnosno fakultativnu nastavu.

Kod gimnazije jezičnog usmjerenja naglasak je na stranim jezicima, a kod informatičke gimnazije veći broj sati informatike, kao i priprema i stvaranje baze za nastavak školovanja na tehničkim i informatičkim fakultetima. Program sportske gimnazije prilagođen je učenicima sportašima.

Jedna od osobitosti Prve privatne gimnazije s pravom javnosti je periodična nastava. Nastava pojedinih predmeta organizirana je u periodima od po osam tjedana. U tom periodu pojedine predmete učenici slušaju više, a neke predmete uopće nemaju, što znači da slušaju istovremeno samo 9 predmeta umjesto 15.

Takav način organizacije nastave omogućuje učenicima da se usredotoče na manji broj predmeta i efikasnije uče, smanjuje se preopterećenost i pad koncentracije te to dovodi do lakšeg svladavanja gradiva i nepotrebnih dodatnih troškova roditelja na instrukcije.

Osim toga, u Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti postoji mentorski rad, što znači da svakodnevno svakog učenika kroz školovanje vodi profesor mentor, koji dijagnosticira probleme i pomaže učeniku u njihovom rješavanju. U školi su organizirane instrukcije, tj. konzultacije i učenje prema potrebi svakog učenika pa većinu nastavnog sadržaja učenici realiziraju u školi te im tako ostaje vremena za slobodne aktivnosti, sport i sl.

Profesori od samog početka pripremaju sve učenike za polaganje državne mature na način da od prvog razreda imaju pojačanu nastavu iz hrvatskog, matematike, stranog jezika, odnosno obveznih predmeta na državnoj maturi, a u trećem razredu se učenici uključuju u pripreme za državnu maturu izbornih predmeta (biologija, kemija, fizika, povijest, geografija, psihologija i sl.). Dodatno rade i s nadarenim učenicima, s onima koji žele znati više.

Velika pažnja posvećuje se i učenju stranih jezika. Osim dva obavezna strana jezika, učenici imaju mogućnost učenja i do četiri strana jezika (engleski, njemački, francuski, talijanski i španjolski). Kod učenja drugog stranog jezika uvedene dvije grupe: u jednoj su grupi učenici početnici koji nikad nisu učili drugi strani jezik u osnovnoj školi, a u drugoj su grupi oni koji već imaju nekakvo predznanje iz osnovne škole.

Škola je usmjerena i na odgojne ciljeve rada s mladima te u tu svrhu provodi programe izvannastavnih aktivnosti. Tako u školi djeluju novinarska, eko, dramska, sportska i glazbena grupa.

Organiziraju i mnogobrojne terenske nastave gdje učenici ne uče sadržaj u školi, ljetne škole učenja stranih jezika koje omogućuju besplatne posjete stranim državama te je učenicima omogućeno sudjelovanje u razmjenama učenika te tako mogu otići na školovanje u inozemstvo, uz stipendiranje iz škole.

Za učenike sportaše i glazbenike koji zbog treninga i natjecanja, kao i obveza u Glazbenoj školi, nisu u mogućnosti prisustvovati nastavi organiziraju E-learning, individualnu nastavu, kako bi nadoknadili izgubljene nastavne sadržaje, uz mogućnost konzultacija putem Skypa.

Sve to ne bi bilo moguće bez stručnih i kvalitetnih nastavnika koji ulažu svoj rad, trud i znanje u učenike.

Učenicima je organizirana i kantina, gdje učenici mogu ručati topli obrok.

O kvaliteti Prve privatne gimnazije s pravom javnosti svjedoči već petnaest generacija maturanata koji su nastavili svoje obrazovanje s gotovo stopostotnim upisom na željene fakultete.

Za sve zainteresirane učenike i njihove roditelje u subotu, 21. travnja od 10 do 12 sati održavaju se Dani otvorenih vrata škole!

Moći ćete prošetati školom na adresi Supilova 22 u Varaždinu (u blizini željezničkog kolodvora), razgovarati s profesorima i učenicima te iz prve ruke doznati sve o ovoj srednjoj školi.

Sve informacije o školi mogu se doznati na brojevima telefona 042 / 200 334, 042 / 200 335, 098 / 331 227, putem e-maila ili na Internet stranicama škole.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.