Vijesti / Politika

SRAČINEC 'Reformisti su pokušali opstruirati rad Vijeća, no neće u tome uspjeti'

SRAČINEC 'Reformisti su pokušali opstruirati rad Vijeća, no neće u tome uspjeti'

U Općini Sračinec je danas održana izvanredna konferencija za medije u na kojoj su se u vezi aktualnih događanja medijima obratili Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec i predsjednik HNS-a Općine Sračinec te Domagoj Bačani, vijećnik Općinskog vijeća Općine Sračinec i predsjednik HDZ-a Općine Sračinec.

- Po prvi put od kad Općina Sračinec djeluje kao jedinica lokalne samouprave dogodio se pokušaj opstrukcije vlasti preko Općinskog vijeća. Naime, više od šest mjeseci prije zakonskog roka za donošenje proračuna Općine, počeli su pokušaji opstrukcije od strane opozicijskih stranaka, predvođene članovima stranke NS Reformisti. Počeli su pritisci prema vijećnicima Općinskog vijeća iz drugih stranaka, a sve s ciljem ostvarivanja prevage u Općinskom vijeću, suprotno volji birača na izborima - započeo je načelnik Novoselec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pritisci su zaista bili nekorektni, čak do ucjena gubitka posla supruge jednog od vijećnika HNS-a. Nakon što je on prešao u NS Reformisti, povukao se iz Općinskog vijeća i svoj mandat vratio HNS-u. Kada to nije uspjelo, nastavljeni su pritisci na vijećnike naših koalicijskih partnera s kojima smo izašli na prethodne lokalne izbore i dobili većinu u vijeću, a radi se o stranci HSU. Tu su imali više uspjeha pa je već na prvi prijedlog proračuna Općine Sračinec stiglo više amandmana koji su značajno mijenjali sam proračun.

Prvi proračun nisam prihvatio, održana je druga sjednica vijeća gdje sam prihvatio neke amandmane, ali bilo je jasno da HSU kreće s opozicijom. Kada bi se to ostvarilo, jasno je da bi ova općina napustila put koji smo si zacrtali za ovaj mandat i ugroženi bi bili mnogi projekti od općeg interesa naših mještana.

Za ovaj smo mandat predvidjeli jedan veliki projekt, Park velika graba, a taj projekt očito smeta nekim opozicijskim vijećnicima, prije svega zbog osobnih interesa. Za taj projekt imamo već idejni projekt, mještani su oduševljeni idejom, ali on je željom oporbenih vijećnika izbačen iz proračuna.

Osim toga, sljedeći korak koji su željeli poduzeti je smjena predsjednice Općinskog vijeća, Stanke Miko. Ako postoji ijedna osoba s područja općine Sračinec, koja svojim radom za opće dobro zaslužuje mjesto predsjednice Općinskog vijeća, onda je to gospođa Miko. Sve to me potaknulo da idem u razgovor s gospodinom Bačanijem iz HDZ-a s kojim je postignut dogovor o suradnji, a sve s ciljem nastavka projekata od općeg interesa.

HDZ će na prvoj idućoj sjednici Općinskog vijeća dobiti mjesto predsjednika Općinskog vijeća, a nakon toga očekuje nas i rebalans proračuna, vraćanje važnih projekata u proračun te, vjerujem, stabilan i miran rad nakon toga. Ovakav oblik suradnje nije novina u našoj općini, i u vremenu kada je HNS samostalno imao većinu u vijeću, prepuštali smo mjesto predsjednika vijeća stranci koja je u tom trenutku bila na vlasti na državnoj razini tj. stranci s kojom je HNS bio u koaliciji na državnoj razini. Na kraju, razočaran sam s načinom na koji NS Reformisti želi doći do vlasti, nikad u povijesti naše općine nismo imali ovakav slučaj - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec (HNS).

Inače, raspored snaga u Općinskom vijeću Općine Sračinec je: HNS - 6 vijećnika, NS Reformisti - 4 vijećnika, HDZ - 1 vijećnik, HSU - 1 vijećnik te SDP - 1 vijećnik, a vijeće broji 13 vijećnika.

- U više sam se navrata sastao s načelnikom Novoselcem, a teme naših razgovora bili su upravo općinski projekti koji su dovedeni u pitanje. Naš je stav bio da naša eventualna neslaganja stavimo sa strane, a sve u interesu općine Sračinec i naših mještana i da se veliki projekti realiziraju. Projekti, kao što su Park velika graba, nova sportska dvorana i ostali ne smiju doći u pitanje, jer to je interesu naših mještana. Vrlo smo brzo dogovorili suradnju tako da će se projekti u Općini Sračinec nastaviti, a Općina Sračinec će biti jedna od vodećih u županiji. - naglasio je Domagoj Bačani (HDZ), vijećnik i budući predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci