Vijesti / Politika

VINOKOVŠČAK 'Netko za ovo mora biti nadležan! Varkom ili Čistoća, svejedno'

VINOKOVŠČAK 'Netko za ovo mora biti nadležan! Varkom ili Čistoća, svejedno'

Balirani otpad na ulazu u grad nije jedini problem koji Varaždin ima s otpadom. Na suprotnoj strani grada, između dravskog kanala i starog riječnog korita, mnošto je divljih deponija. Jedan od najvećih nalazi se na vodozaštitnom području, kod vodocrpilišta Vinokovščak.

Podsjetili su na taj sad već vječni problem danas iz varaždinskog HDZ-a. Predsjednik Damir Habijan, ujedno i kandidat za gradonačelnika, obišao je to područje u pratnji vijećnika iz 5. Mjesnog odbora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo što vidimo je isto Varaždin. Nismo, dakle, samo grad kulture, grad cvijeća... Postoji druga strana, za koju se, nažalost, ne zna. Nalazimo se na vodozaštitnom području. Stotinjak metara dalje je pumpna stanica. Neposredno uz odlagalište je oranica. Pitanje je, dakle, što pijemo, što jedemo. Netko za ovo mora biti nadležan. Je li to Varkom, je li Čistoća, svejedno. Ne možemo igrati ping-pong sa zdravljem građana, krajnje je vrijeme da se pristupi rješavanju ovog problema - rekao je Habijan.

Zanimljivo je da je velika površina divljeg deponija gorjela prethodne večeri ili noći.

- Još se dimi, ovo je friško opožareno područje. Očigledno je netko reagirao kad je doznao da ćemo danas biti ovdje - konstatirao je Habijan.

Vijećnik HDZ-a u 5. Mjesnom odboru Draženko Mikac rekao je da ovo nije novi problem.

- Ovako je već najmanje 15 godina. Bilo je i gore. svake godine nešto izgori, nešto se upije. Tu je izrazito porozno tlo, pitanje je što sve ulazi u vodu - kazao je Mikac.

Dodao je da ne vjeruje u analizu vode koju može dobiti od nadležnih.

- Kad bi sad tražili analizu vode, sve bi s njome sigurno bilo u redu. Ali ja ću tražiti da dođu ljudi iz Zagreba napraviti analizu i da nam točno kažu kakve je kvalitete - najavljuje Mikac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci