Vijesti / Politika

Čehok: 'Kad smo došli na vlast, bilo je 117 zaposlenih u Gradu, sad ih je 106'

Čehok: 'Kad smo došli na vlast, bilo je 117 zaposlenih u Gradu, sad ih je 106'

- U gradskoj upravi je s početkom lipnja, kada smo preuzeli dužnost, bilo zaposleno 117 osoba. Sada ih je 106. Cilj nam je doći na oko 100 zaposlenih, plus minus dva do tri posto.

Iznio je tu informaciju, između ostalih, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem novogodišnjem susretu s predstavnicima medija u Gradskoj vijećnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je kako smatra da je za grad veličine Varaždina brojka od stotinu zaposlenih u gradskoj upravi neki optimum. Pritom je naglasio da to nije nikakva prijetnja otkazima, kao ni da će biti otpuštanja, već da je riječ o 'prirodnom odljevu' zaposlenika.

Čehok se osvrnuo na proteklih nešto više od pola godine svoga mandata i suradnje s medijima u tome razdoblju i izrazio je zadovoljstvo, ali je naglasio i da će uvijek reagirati ako primijeti da neke informacije nisu točno prenijete.

- Molio bih sve vas da to ne doživite kao pritisak na novinare i medije - rekao je gradonačelnik.

Govorio je o potrebi što preciznijeg informiranja građana o onome što gradska rast radi, ali i o potrebi da se neke važne informacije ponove i više puta. Pritom je naglasio da će gradska uprava biti znatno transparentnija nego što je to bilo dosad i da će njihove stručne službe odgovarati na sve novinarske upite.

Druženje je proteklo u poluformalnom tonu, nakon čega je uslijedio prigodni domjenak na glavnome gradskom trgu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci