Vijesti / Kultura

ULICAMA GRADA U Verglecu otvorena slikarska izložba Roberta Garafolića

ULICAMA GRADA U Verglecu otvorena slikarska izložba Roberta Garafolića

U restoranu Verglec danas je otvorena izložba varaždinskog slikara i kipara Roberta Garafolića. Izložba je izazvala velik interes javnosti, a na samom otvaranju govorili su, uz Roberta Garafolića, zamjenici varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar.

Robert Garafolić široj je javnosti poznatiji kao kipar, no slikarstvo je, kako sam ističe, umjetnost kojom se bavi paralelno s kiparstvom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> SOVE U KAMENU Robert Garafolić: Privukao me mističan pogled tog mudrog stvorenja

Iako su izložena slikarska djela nastala u proteklih nekoliko mjeseci, sam autor slikarstvom se bavi od svoje 11. godine.

- Želio sam objediniti svoj slikarski rad, motive po kojima me ljudi poznaju, balerine i grad Varaždin. Naš grad je izgrađen od kamena, dok balerine predstavljaju pokret, ples i komunikaciju među ljudima. Za mene su i naše ulice takve, rasplesane, pa je ta jedna priča kroz balet i šetače na našim ulicama prepoznatljiva - ukratko je opisao svoju izložbu Robert Garafolić.

Pohvalio je ideju da u samom restoranu bude stalni postav njegovih slika.

- Tipično je da umjetnici otvaraju izložbe u galerijskim prostorima, no mi smo odlučili Verglec pretvoriti u galerijski prostor. Varaždinu nedostaju takvi prostori, a i gdje se bolje vide slike nego u ovakvom prostoru - dodao je Garafolić.

Što se budućnosti tiče, ističe kako će i dalje njegovati slikarstvo i kiparstvo.

Kako je bilo na samom otvorenju, pogledajte u galeriji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci