Vijesti / Kultura

PROGRAM 'Cilj je posjetiteljima približiti primijenjenu umjetnost'

PROGRAM 'Cilj je posjetiteljima približiti primijenjenu umjetnost'

Danas, 7. srpnja, je u dvorištu palače Sermage predstavlje program Tjedna primijenjenih umjetnosti.

Tjedan primijenjenih umjetnosti u Varaždinu započinje 11. lipnja u 19 sati otvorenjem izložbe u palači Herzer na kojoj će se predstaviti umjetnici koji sudjeluju u programu manifestacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Drugi puta po redu u Varaždinu organizira se Tjedan primijenjenih umjetnosti, organizator je ULUPUH. S obzirom na kako je prošla godina bila uspješna, radionice su bile jako posječene, stoga smo nastavili i ove godine. Imamo sedam radionica za javnost i dvije radionice za stručnu javnost koje su namijenjene za umjetnike i profesore likovnih umjetnosti. Osim radionica koje će biti svaki dan po različitim lokacijama, imat ćemo i izložbe.  Surađujemo i s varaždinskom Vanimom, koja će također predstaviti svoja dva projekta gdje promoviraju Varaždin. Osim izložbe i radionica možda najzanimljive za publiku će biti u petak od 19 sati u dvorištu palače Sermage gdje ćemo paliti keramičku skulpturu - rekla je Danijela Pičuljan, autorica likovnog postava izložbe.

Većina radionica se održava u palači Herzer, za svaku radionicu treba se prijaviti mail adresu autora koji održava radionicu, a mail adrese možete naći ovdje.

- Turistička zajednica grada Varaždina dala je podršku ULUPUH-u kao organizatoru. Cijela svrha i smisao ove manifestacije je da posjetiteljima i Varaždincima približi primjenjenu umjetnost i stalno volimo reći da u svakom od nas čuči neki kreativac pa eto prilike da tu krativnost malo potaknemo i izvadimo na površinu - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Program

Ponedjeljak, 11. lipnja

Otvorenje izložbe Tjedan primijenjene umjetnosti, Galerija palače Herzer u 19 sati.

Utorak, 12. lipnja

Od 17 do 19 sati - Suzane Bernat, Galerija palače Herzer, Varaždin - Radionica ilustracija na rasvjetnim tijelima "Redesign/Upcycling/Recycle".

Četvrtak, 14. lipnja

od 10 sati - Suzane Bernat, Galerija palače Herzer, Varaždin - Art Picture Book - digitalna slikovnica

Utorak, 12. lipnja

Od 17 do 19 sati - Radionice kućne litografije - Srednja strukovna škola Varaždin.

Subota, 16. lipnja

Od 18 do 20 sati - Danijela Pičuljan,  Dravska 7, Gornji Kuršanec kraj Varaždina - keramičarska radionica, izložba i druženje u dvorištu ispred ateljea.

14. - 16. lipnja (četvrtak-subota), od 16 do 19 sati "Ručno tkanje" ručni rad – tkanje na tkalačkom stanu i okviru, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Varaždin Voditeljica: Vesna Pleše.

Srijeda, 13. lipnja

Od 16.30 - 18.30 sati - Margareta Peršić, radionica izrade pokretnih lutaka, Galerija palače Herzer, Varaždin.

Četvrtak, 14. lipnja

Od 17 do 19 sati Suzane Bernat, Galerija palače Herzer, Varaždin - Art Picture Book - digitalna slikovnica, u suradnji s članom udruge  MOP

Petak, 15. lipnja

Od 15 do 17 sati Sanja Pribić, radionica izrade autorske slikovnice, Galerija palače Herzer, Varaždin.

Subota, 16. lipnja

Od 10 do 13  sati - Carlos Ignacio Bellante, Epoxy Art - radionica izrade nakita, Galerija palače Herzer, Varaždin.

Petak, 15. lipnja

Od 19 do 21.30 sati Vatrene skulpture, dvorište palače Sermage, Varaždin.

Nedjelja, 17. lipnja

Od 18 sati - Živko Toplak, Varaždinski građanski vrt

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci