Vijesti / Kultura

NOVI KAURISMÄKI Finsko-njemački film 'Druga strana nade' od petka u Kinu Gaj

NOVI KAURISMÄKI Finsko-njemački film 'Druga strana nade' od petka u Kinu Gaj

Film sve je lakše u dobrom društvu i uz malo smijeha. Upravo je takvo razmišljanje u sastavni dio filma 'Druga strana nade' koji će se u petak i subotu prikazati u Kinu Gaj.

Riječ je o njemačko finskoj drami s elementima komedije. Prvo prikazivanje je u petak, 13. listopada, u 18 sati, dok u isto vrijeme film možete pogledati i u subotu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena ulaznice je 20 kuna, a film se preporuča starijima od 15 godina.

Od ostalih filmova, tu su 'Pat i Mat' te 'Zemlja tame', oba filma prikazuju se z četvrtak.

> PAT I MAT Najpoznatiji nespretnjakovići u Kinu Gaj u dugometražnom izdanju

> KINO GAJ Danski triler 'Zemlja tame' od četvrtka u varaždinskom gradskom kinu

 

Više o filmu 'Druga strana nade'

Dvije priče koje se spajaju nakon 40 minuta. Prva prati Khaleda, sirijskog izbjeglicu. Slijepog putnika na teretnom brodu koji se iskrcao u Helsinki, kako bi, iako s malo nade u uspjeh, tražio azil. U drugoj, Wikström je trgovački putnik koji prodaje muške kravate i košulje. No kada ga u kockarnici na pokeru posluži sreća, okreće leđa trgovini i kupuje restoran u najudaljenijem kutku Helsinkija.

Khaledova je molba za azil odbijena, no on ostaje ilegalno, kao i mnogi drugi koji dijele istu sudbinu.

Vucara se po podzemlju finskog glavnog grada, živi na ulicama, gdje susreće i sve oblike rasizma, ali i kul rockere i dobre prijatelje. Jednog dana Wikström pronađe Khaleda kako spava u mraku dvorištu iza njegova restorana. Daje mu krov nad glavom i posao.

'Njih dvojica u bendu', konobarica i pas tvore utopijsku zajednicu - tipičnu za Akija Kaurismakija. Suživot spojen sudbinom koji pokazuje da svijet može i treba biti bolje mjesto.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci