(FOTO-PRIČA) DIVLJI ZAPAD?! Pauk mu odvezao auto, on ga odmah vratio na isto mjesto u pješačkoj zoni!

Foto: Čitatelj

 Ovo više nije normalno! Čovjek se zaista mora zapitati vrijede li zakoni jednako za sve. Za neke očito ne vrijede…

Ova normalnom čovjeku teško shvatljiva “ulična drama” odvijala se na prostoru Trga 128 brigade HV koji je odlukom gradske vlasti prije nekoliko mjeseci u cijelosti pretvoren u pješačku zonu.

Tom odlukom Trg 128. brigade zablistao je u svojoj punoj ljepoti, ali neodgovorni i bahati pojedinci svojim vozilima, unatoč vidljivim znacima upozorenja i zabrane, i dalje povremeno ulaze u pješačku zonu te tamo parkiraju na dulje vrijeme.

A jučer poslijepodne dogodilo se nešto u što bi zapravo bilo teško i povjerovati! Na sreću, sve je dokumentirano fotografijama.

A evo najboljeg primjera: jučer poslijepodne je vlasnik skupocjenog vozila marke Mercedes, unatoč otvorenom pogledu na prazan i očito samo pješacima namijenjen trg, odlučio kako je baš to idealno mjesto za dugotrajno parkiranje njegova limenog ljubimca.

Sve je to svojim fotoaparatom, u raznim vremenskim razdobljima tijekom poslijepodneva i večeri, zabilježio i naš čitatelj koji je uhvatio i trenutak kada je po nepropisno parkirano vozilo napokon došlo i vozilo “pauk-službe”.

Tada dolazi do komične ali i pomalo zastrašujuće scene kada govorimo o samovolji i bahatosti pojedinaca: prema pričanju svjedoka, vlasnik automobila odvezao se s ekipom “pauk-službe” do mjesta za odlaganje automobila, tamo očito platio izrečenu mu kaznu za odvoženje i nepropisno parkiranje vozila, a potom se, mrtav-hladan, ponovno istim vozilom dovezao na isto mjesto na Trgu 128. brigade i ponovno nepropisno parkirao!

Prema pričanjima svjedoka kasnije navečer ipak se odvezao s Trga, a ovo foto-svjedočanstvo puno govori o vremenu u kojemu živimo gdje sve više oko nas prevladava – samovolja bezobzirnih pojedinaca koji ne mare za vladajuće propise i zakone kojih se pridržava velika većina građana.

Čini se da su ipak i sami građani Rijeke postali osjetljiviji na slične primjere samovolje pojedinaca jer nam je jučer više građana, u želji da zaštite i svoja prava građana koji poštuju pozitivne propise, poslalo dojave o ovoj situaciji, eklatantnom primjeru nepropisnog parkiranja i drskog ponašanja. Jer ako nekome “pauk” zbog prekršaja odveze auto a on ga odmah potom vrati na isto mjesto, kako ovo drugačije nazvati?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari