EKSKLUZIVNA PREMIJERA Evo tko je sve gledao zadnju epizodu 'Igre prijestolja' (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
U organizaciji HBO Adria i Hrvatske turističke zajednice održala se ekskluzivna jutarnja premijera posljednje epizode HBO serije "Igra prijestolja" u Dubrovniku.

Malo se koji pop-kulturni događaj iščekivao ovoliko koliko se čekala osma i finalna sezona 'Igre prijestolja' koju su jutros Dubrovčani imali priliku pogledati u tvrđavi Revelin gdje je čak stiglo i 28 inozemnih posjetitelja iz 14 zemalja koji su najveći fanovi serije Igra prijestolja.

Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je sve prisutne i zahvalio se direktorici Embassy Films, tvrtke partnera HBO-u i bivšoj gradskoj upravi koja je prema njegovim riječima prepoznala projekt u sklopu kojega se snimala serija.

- Odmah nakon završetka prve sezone Igre prijestolja Dubrovnik je dobio novu dimenziju, a to je ona King's Landinga. Tako se naš grad na međunarodnom nivou otvorio nekima koji možda nikad prije nisu čuli za njega. Turizam i film se vole odavno i taj spoj je rezultirao velikom brojkom gostiju koji su došli u grad da vide kako uživo izgleda King's Landing, odnosno da vide kako izgleda Dubrovnik. Samim svojim posjetom došli su u grad koji ima tisućljetnu povijest u može se slobodno reći da se kroz cijelo vrijeme Dubrovačke Republike igrala igra prijestolja - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Podsjetimo, prva epizoda osme sezone 'Igre prijestolja' nazvana je 'Winterfell' ili 'Oštrozimlje' i prema nekim od kritika proglašena je "veličanstvenim povratakom". Forbes navodi kako se većina epizode bavi ponovnim susretima i da je tempo pomalo spor, ali da se radi o pripremanju scene za sve što dolazi.

Kao najgledanija serija u povijesti HBO-a i svjetski televizijski fenomen, 'Igra prijestolja' je osvojila brojna priznanja, uključujući čak 47 Emmy nagrada Režiju osme po redu sezone koja sadrži šest epizoda potpisuju David Benioff i D. B. Weiss, David Nutter i Miguel Sapochnik. Uz Benioffa i Weissa, scenaristi posljednje sezone su Bryan Cogman i Dave Hill.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Georgea R. R. Martina, 'Igra prijestolja' epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena u zemlju Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. U Sedam Kraljevina Westerosa, tko god upravlja Željeznim prijestoljem, posjeduje nevjerojatnu moć, a serija se usredotočuje na uspon i pad nekoliko obitelji koje tu moć žele pod svaku cijenu.

Popularni Članci