YOGA EXPO Brojni programi i predavanje učitelja Vishwagurujija u Varaždinu!

YOGA EXPO Brojni programi i predavanje učitelja Vishwagurujija u Varaždinu!

U Varaždinu se 22. i 23. ožujka održava Yoga Expo, svojevrsni festival zdravog življenja kroz jogu koji okuplja varaždinske joga centre i studije.

Yoga EXPO počinje u srijedu, 22. ožujka, a programi su namijenjeni i početnicima i iskusnim vježbačima. Praktične vježbe i predavanja održavat će se na dvije lokacije – u palačama Herzer i Sermage prema sljedećoj satnici:

14.00 - 14.45 'Joga za djecu - praktične vježbe' – Šareni slon (palača Herzer)

17.00 - 17.30  'Njegov rad', projekcija filma - Satya Sai centar Hrvatska (palača Sermage)

18.00 - 18.20 'Ljudska vrijednost  -mir' - Satya Sai Centar Hrvatska (palača Sermage)

18.30 - 18.50 'Shiv Yog meditacija' - Namaste centar (palača Sermage)

19.00 -  19.20 'Povrede i samopomoć u jogi' - Studio Shakti (palača Sermage)

19.30 -19.50 'Pranajama' - Šareni slon (palača Sermage)

20.00 - 20.20  'Joga vježbe/asane' - Joga u svakodnevnom životu (palača Sermage)

20.30 - 20.50 'Joga, ajurveda i umijeće življenja' - Umijeće življenja Varaždin (palača Sermage)

U četvrtak, 23. ožujka, treće izdanje Yoga Expa završava javnim predavanjem svjetski uglednog mirotvorca, duhovnog učitelja i autora sustava 'Joga u svakodnevnom životu' Vishwagurua Mahamandaleshwara Paramhansa Swamija MaheshwaranandeVishwagurujija.

Iako je NJ.S. Viswaguruji redoviti  gost u Hrvatskoj još od 1984. godine, Varaždinci će ga u svome gradu imati prilike čuti po prvi put.

Predavanjem koje će na temu 'Jogom i ajurvedom do blagostanja' održati 23. ožujka u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a NJ.S. Vishwaguruji započinje svoju četverodnevnu turneju po Hrvatskoj na kojoj će, uz Varaždin, posjetiti i Rijeku i Zagreb.

Svi programi prvoga dana Yoga Expa su besplatni, dok se donacijske ulaznice za javno predavanje Vishwagurujija mogu kupiti na blagajni varaždinskog HNK-a.

Inače, NJ.S.  Vishwaguruji je rođen 1945. u Indiji, a kao vrlo mlad iniciran je u red sanjasija, živeći u ašramu i provodeći strogu duhovnu praksu više godina. Godine 1970. došao je u Europu, a njegov duboki duhovni uvid s jedne i razumijevanje problema Zapadnoga društva s druge strane, potaknuli su ga na stvaranje jedinstvenog i sveobuhvatnog međunarodno poznatog sustava joge nazvanoga 'Joga u svakodnevnom životu'. Ovaj je sustav danas vrlo cijenjen i priznat, a diljem ga svijeta vježbaju milijuni ljudi.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Pretvorite mobitel u joystick uz PS4 i PlayLink