Vodeći hrvatski instagrameri vode vas na putovanje Istrom!

Vodeći hrvatski instagrameri vode vas na putovanje Istrom!

Ljeto je skoro završilo, ali turistička sezona u Hrvatskoj još sigurno nije. Jesen je također prekrasno razdoblje za odmor, uživanje u gastronomiji, wellnessu, raznim aktivnostima kao što su npr. bicikliranje i trčanje. Produljenje sezone, odnosno podsezona, je itekako važna za razvoj hrvatskog turizma i gospodarstva.

Vođeni tom idejom promocije podsezone i to na novi način, po prvi puta udružili su se vodeći hrvatski instagrameri koji promoviraju Hrvatsku: Domagoj Sever (@domagojsever), Josip Kramarić (@croatia_instagram) i Željka i Jasminka Đaković (@putopis).

Zajedno s partnerom, Turističkom zajednicom Istre, pokrenuli su akciju darivanja pod nazivom 'Jesen u Istri' na Instagramu. 

Instagram kao jako popularna društvena mreža (mjesečno ima 700 milijuna aktivnih korisnika u svijetu) je idealno mjesto za promociju destinacije, njezinih ljepota i ponude. Mnogi turisti upravo na Instagramu, pronalaze inspiraciju za svoja putovanja, nove lokacije i doživljaje. Toga su svakako svjesni i Domagoj, Josip, Željka i Jasminka.

Oni svakodnevno primaju mnogobrojne upite od stranaca o Hrvatskoj koji traže savjete putem Instagrama – savjete o putovanju, smještaju,restoranima, lokacijama, zanimljivostima itd. Instagrameri s turistima komuniciraju na dnevnoj bazi pa se prirodno nametnula ideja o darivanju te suradnji s Turističkom zajednicom Istre, koja je odavno prepoznala važnost društvenih mreža i kroz svoj projekt ShareIstria.

Domagoj, Josip, Željka i Jasminka na svojim profilima zajedno okupljaju preko 200.000 pratitelja iz cijelog svijeta. Kroz akciju darivanja 'Jesen u Istri', koja traje od 13. do 17. rujna, troje sretnika će imati prilike ove jeseni boraviti i uživati u Istri. Sve detalje, kako se uključiti, možete potražiti na profilima @domagojsever @croatia_instagram i @putopis.

O Instagramerima

Domagoj Sever je talentirani fotograf i travel bloger čije fotografije je objavio National Geographic, a ove godine je imao i izložbu u Bruxellesu povodom Noći muzeja. Njegove fotografije možete pogledati na linku:

https://www.instagram.com/domagojsever/

Josip Kramarić pokretač je profila @croatia_instagram i #crostagram koji okuplja preko 87.700 pratitelja iz cijelog svijeta. Gotovo rijetko se nađe turist, domaći ili strani, koji u svojim objavama na Instagramu ne koristi #crostagram. Profil možete pogledati na linku:

https://www.instagram.com/croatia_instagram/

Jasminka Đaković, nakon desetogodišnjeg iskustva rada u medijima i marketingu, zajedno je sa sestrom Željkom otvorila agenciju Putopis. Tako je nastao i profil @putopis na kojem se promoviraju ljepote Hrvatske i putovanja. Profil možete pogledati na linku:

https://www.instagram.com/putopis/

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Neven ima preko 200 kilograma i narušeno zdravlje: 'Trebalo bi staviti lokot na frižider'