SAVRŠENO PRIKRIVANJE Kako odabrati puder za lice?

SAVRŠENO PRIKRIVANJE Kako odabrati puder za lice?

Za suhu kožu, puder može biti na bazi ulja ili na bazi vode, no važno je da je tekuće ili kremaste teksture za najbolje nanošenje i dugotrajnost. Zrela koža lica veoma je slična suhoj koži jer se s vremenom gubi voda i koža postaje dehidrirana te je preporučljivo slijediti smjernice za suhu kožu ili koristiti proizvod posebno formuliran za zrelu kožu zbog anti-age sastojaka.

Puder za masnu kožu lica

U potpunosti različite potrebe od prethodnog tipa kože, masna koža lica zahtjeva iznimno lagane pudere s matirajućim efektom kako bi se što bolje spriječio sjaj kože i pojava masnoće. Puder za masnu kožu lica obavezno treba imati matirajući efekt, no može biti i hidratantan.

Preporučuje se izbjegavanje formulacija na bazi ulja jer bi takav proizvod mogao dovesti do kontra efekta. Najbolje je prepustiti se puderima napravljenim posebno za masnu kožu, na bazi vode. Ipak, kod matirajućih efekta uvijek je potrebno isprobati tester proizvoda jer mat efekt ne mora uvijek lijepo izgledati kada se nanese na lice.

U svakom slučaju, masnoj koži pomoći će i fiksirajući puder ili puder u kamenu. Dodatno fiksiranje spriječit će prijevremeni sjaj kože te zadržati puder na mjestu ukoliko se on zbog pretjeranog izlučivanja sebuma ubrzo razlije ili polako obriše s lica. Puder u kamenu ili fiksirajući puder nanesite širokom (kabuki) četkicom nakon nanošenja make up-a na lice.

Savjete za ostale tipove kože pročitajte na portalu Kreni zdravo.

 

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Jezik brži od pameti: nogometaš nakon utakmice javno zahvalio ženi, ali i djevojci