LJUTA HRANA zavarava mozak i pomaže nam da smanjimo unos soli
Najlakši način da smanjite unos soli u organizam i poboljšate svoj zdravlje je da zaljutite svoju hranu. Studija objavljena u American Heart Association Journal pokazala je da ljudi koji jedu ljuću, a manje slanu hranu imaju niži krvni tlak.
'Znanstvenici su otkrili kako ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom, no što je, što u biti znači da unosite u tijelo manje soli. Stručnjaci smatraju kako je ovo dobra strategija za izbacivanje viška soli iz prehrane', stoji u članku.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Bravo!
-
Tko se sve našao kod rijeke Drave pogledajte u našoj fotogaleriji.
-
Udruga VŽ1776 nastavlja u žestokom ritmu s organizacijom koncerata.
Previše soli može dovesti do visokog tlaka, bolesti bubrega, bolesti srca i moždanog udara.
Najnovije
-
Riječ je o memorijalnom turniru u spomen na poginule trnovečke branitelje Ivana Kurteka i Želimira Šileca...
-
Bio je to prvi nogometni klub u Ivancu...
-
Posjetitelji su s oduševljenjem doživjeli ovu tehnologiju, koja je oživjela povijesni ambijent dvorca.
-
Iako danas sve više brakova ne opstaje, ima onih bračnih parova koji godinama pronalaze zajednički jezik.
-
Ovo vikenda na redu je Mini Gllugl jazz festival
Reci što misliš!