Vijesti / Sport

Zoran Jeftić i Dario Herman se vraćaju u Vidovec

Zoran Jeftić i Dario Herman se vraćaju u Vidovec

Nakon polusezone u Ptuju, kod novog slovenskog premijerligaša Drave Zoran Jeftić (34) od siječnja vraća doma, preciznije u Vidovec. Zajedno s njim, u Vidovec će se iz Ptuja vratiti i desni vanjski Dario Herman.

Rezultati u Ptuju nisu bili na razini očekivanih, klub je u svojem premijernom nastupu u elitnom natjecanju naletio na mnogo poteškoća, a na kraju se nalazi na (ne)očekivanom pretposljednjem mjestu, na putu prema ispadanju iz lige.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Rezultat nije kako se očekivali, imali smo dogovor na suradnju godinu plus godinu. Oni su se već pomirili sa ispadanjem, htjeli su da ostanem još godinu i pol dana, ali bi se neki uvjeti trebali mijenjati, no ja nisam želio ostati – obrazložio je Jeftić svoje razloge odlaska.

Podsjetimo, Zoran Jeftić je jedan od najpoznatijih varaždinskih rukometaša, nosio je dres kadetske, juniorske, a potom i seniorske reprezentacije Hrvatske, s kojom ima i srebro sa Svjetskog prventsva u Tunisu (2005). U karijeri je nosio dres Varteksa, Međimurja, Vidovec Biosa, potom GRK Varaždina, igrao je dugo za Medveščak, a tri godine je proveo i u Španjolskoj (Cuenca Edenca, Las Palmas). Jeftić je u Ptuju bio među vodećim strijelcima, i jedan od najboljih igrača kluba, u 15 utakmica zabivši 46 pogodaka. Ipak, ako već mora igrati u 1B ligi, onda će to radije biti u Hrvatskoj nego u Sloveniji.

- Kao doma sam u Vidovcu, sjajna je to sredina, klub je dobro organiziran, odlično se radi, a svi žive a rukomet i dvorana je puna. Tamo su mi prijatelji, lijepe uspomene, i nema nikakvih tajni i nepoznanica, ne treba nam nikakvo uhodavanje, veselim se povratku u Vidovec – kazao je Jeftić.

Nakon polusezone, Vidovec se u 1. HRL Sjever nalazi na odličnom šestom mjestu, iznad sredine tablice, koju predvodi Maksimir, a potom slijede renomirani prvoligaši Đakovo, Moslavina. Osim novih ligaških utakmica, vidovečke rukometaše čeka i kup, gdje u osmini finala u Vidovcu gostuje riječki Zamet (8.2.).

- Bit će izazov igrati tu snažnu ligu, svjestan sam da je konkurencija klubova vrlo dobra i izjednačena. Također, i kup je veliki motiv, vjerujem da će dvorana opet biti puna, a kako kaže naš predsjednik Melnjak, vidovečka tvrđava mora biti vidovečka tvrđava, kod kuće se ne predajemo nikome – zaključio je Zoran Jeftić.

Osim Jeftića, u Vidovec se vraća i Jeftićev suigrač iz Ptuja, a ranije i suigrač u Međimurju,Vidovcu i Varaždinu, Dario Herman (27), desni vasnjki, što će dodatno ojačati igru Vidovca u oba smjera. Prvu utakmica 1. HRL Sjever imat će Vidovec u Osijeku 5. veljače, potom odmah slijedi kupa sa Zametom (8.2.) te 12. veljače i prva domaće utakmica protiv Sesveta.

 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci