Vijesti / Sport

Ženska repka u utorak u Varaždinu, do kraja jeseni i dvaput 'mladi' kockasti

 Ženska repka u utorak u Varaždinu, do kraja jeseni i dvaput 'mladi' kockasti

Na stadionu Varteks u Varaždinu hrvatske nogometne reprezentacije igrat će tri kvalifikacijske utakmice, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u prostorijama ŽNS-a.

Sutra, u utorak, 19. rujna, od 18 sati ženska hrvatska nogometna reprezentacija igrat će susret protiv Švedske u sklopu kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. godine.

Potom hrvatsku U21 reprezentaciju očekuju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2019. godine, i to 5. listopada protiv Bjelorusije i 9. listopada protiv Češke.

– HNS je opet prepoznao organizacijske sposobnosti ŽNS-a Varaždin. Imali smo lijepo proljeće u Varaždinu, četvrtfinale, polufinale i finale Eura U17 i finale Hrvatskog kupa, gdje smo se predstavili u sjajnom svjetlu. Puno smo s HNS-om uložili u sportsku infrastrukturu i zahvaljujem ZSUGV-u i NK Varaždinu na zajedničkim aktivnostima. Spremni smo za nove izazove koji počinju sutra utakmicom ženskih A reprezentacija Hrvatske i Švedske, a nakon toga 5. i 9. listopada reprezentacija Hrvatske U21 igra s Bjelorusijom i Češkom. Pred nama su i dvije odlučujuće kvalifikacijske utakmice A reprezentacije i idućih mjesec dana očekuje nas puno događanja – najavio je predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić.

Izbornik ženske reprezentacije Božidar Miletić rekao je da ga se dojmila atmosfera na finalu Eura U17 u Varaždinu.

– Započela je priča da prvu domaću utakmicu kvalifikacija odigramo na ovom stadionu. Okupili smo se prošli tjedan, prvu utakmicu kvalifikacija u Ukrajini završili smo na jako dobar način, s jednim bodom, iako se ne mogu oteti dojmu da smo ostali 11 na 11 kroz cijelu utakmicu, da bismo se vjerojatno vratili iz Ukrajine s tri boda, što ni najveći optimisti u ženskom nogometu u Hrvatskoj nisu očekivali – rekao je Miletić te dodao da bi se o sljedećem protivniku, Švedskoj, trebalo reći jako puno lijepih riječi.

– To je kvalitetna reprezentacija koja spada u top 5 europskog i svjetskog ženskog nogometa. Pozivam sve zaljubljenike u nogomet da dođu pogledati vrhunsku reprezentaciju, a mogu obećati da će hrvatska reprezentacija na terenu dati sve od sebe da pokuša parirati. Svi koji dođu na stadion uživat će u vrhunskom nogometu. Dosta je uloženo u domaći ženski nogomet i posljedica toga je rezultat u Ukrajini – dodao je Miletić.

Cijena ulaznica za zapadnu tribinu stadiona Varteks je 20 kuna.

Nakon nogometašica u Varaždin dolazi mlada reprezentacija.

– Vraća se mlada reprezentacija u prekrasan nogometni ambijent. Češka i Bjelorusija su odigrale 1:1 i obje naše utakmice bit će zahtjevne. Imam respekt, ali i dovoljno snage, znanja i motiva pred našom publikom. Želimo ostvariti pozitivne rezultate kako bismo što mirnije nastavili kvalifikacije. Zbog ozljeda su otpali Halilović, Čorić, Pongračić. Ali ima nas dosta koji mogu igrati u sjajnoj generaciji iz koje će dosta igrača doći u A selekciju – najavio je izbornik U21 reprezentacije Nenad Gračan.

Sve tri utakmice ŽNS Varaždin organizira uz pomoć Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Nogometni klub Varaždin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci