Vijesti / Sport

WORLD GRAND PRIX Najbolje hrvatske odbojkašice u Areni Varaždin u srpnju

WORLD GRAND PRIX Najbolje hrvatske odbojkašice u Areni Varaždin u srpnju

Vrhunska odbojka u Varaždinu. I ne odnosi se to samo na odličnu mušku i žensku sekciju OK Kitro Varaždin, već na dolazak najboljih hrvatskih odbojkašica u Arenu Varaždin od 21. do 23. srpnja na turnir World Grand Prix serije.

Varaždin će tako ovog ljeta biti domaćin još jedne velike sportske pripredbe, zahavljujući OK Kitro Varaždin i Hrvatskom odbojkaškom savezu, koji su svoj turnir odlučili igrati u Areni Varaždin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska, koju predvodi nekadašnji trener Varaždina Miroslav Aksentijević, ugostit će u sklopu druge jakosne skupine World Grand Prix reprezentacije Argentine, Bugarske i Portorika. Press konferenciji nazočio je i sportski direktor u HOS-u, jedan od najboljih odbojkaša u hrvatskoj povijesti Dejan Laninović, i sam član OK Varaždina u šampionskoj sezoni 2004/05.

- Reprezentacija je u procesu podmlađivanja, glavni cilj su nam sljedeće Olimpijske igre, a imamo vrlo tijesan raspored. Što se tiče ovog turnira, to će biti treći i posljednjih, i odlično je da ga igramo doma. Repereznacija je jako mlada, osnovu čine igračice 2000. godišta, vjerujem da ćemo se sačuvati ozljeda do onda, a glavni cilj nam je ostanak u ovoj skupini svjetskog Grand Prixa – istaknuo je Laninović.

Argentina, Bugarska i Portoriko su reprezentacije iz svjetskog vrha, nalaze se plasirane od 10. do 18. mjesta na svjetskoj tablici, gdje je najbolje plasirana upravo Argentina na 10. mjestu te je papirnato prvi favorit. Hrvatska reprezentacija mora biti na kraju trećeplasirana da ne ispadne u niži rang natjecanja.

Stoga je jasno da je Varaždin objeručke prihvatio suorganizaciju ovakvog događaja.

- Ponosni smo i zahvaljujemo Savezu što je odabrao upravo nas za domaćine ovakvo značajnog događaja, kao što je World Grand Prix – kazao je Damir Martinčević, predsjednik OK Kitro Varaždin.

Prvi čovjek Odbojkaškog saveza, Ante Baković zahvalio se također organizatorima, naglasivši kako ovo nije jednostavan zadatak.

- Svjestan sam svih problema koje trenutno imaju, poput činjenice da Grad Varaždin nema izglasan proračun, pa su praktički sami u organizaciji. Prihvatili su se toga i vrlo brzo sve posložili i zajedno s odličnom ekipom u Areni Varaždin, siguran sam da će sve biti na najvišem nivou kako očekuju standardi FIVB-a, krovne odbojkaške organizacije – istaknuo je Baković u četvrtak u Varaždinu.

Prigodom press konferencije potpisan je i sporazum OK Kitro Varaždin i HOS-a o organizaciji, kojom se definiraju svi uvjeti održavanja turnira World Grand Prixa. A uvjeti u varaždinskoj Areni su oduševili čelne ljude hrvatske odbojke.

- Posebno mi je drago što se upravo tijekom ljeta održava ovakva jedna manifestacija, jer nam je nekako Arena uglavnom popounjena tijekom jeseni, zime i proljeća, što nastojimo promijeniti. Dugo smo čekali ovakav jedan odbojkaški događaj i konačno smo dočekali. Sigurno je to odlična stvar, mi ćemo ispred Arene dati sve od sebe da sve štima savršeno – istaknuo je Upravitelj Arene Neven Buljan te pozvao sve da se odazovu na ovaj događaj.

- Varaždincima i Varaždinkama je ovakav jedan događaj najbolja pozivnica za dolazak u Arenu. Sportski događaji bi trebali biti obiteljska stvar, pa ih ja pozivam da dođu u što većem broju – istaknuo je Buljan.

Cijene ulaznica trebale biti definirane vrlo skoro, no cijena zasigurno neće biti previsoka. Vjerojatno će koštati simboličnih 10 kuna, no o svemu su organizatori rekli i naknadno obavijestiti javnost.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci