Vijesti / Sport

Varteks zadržao vrh MŽNL-a, Podravina i Polet ga prate u stopu

Varteks zadržao vrh MŽNL-a, Podravina i Polet ga prate u stopu

Nogometaši Varteksa upisali su četvrtu pobjedu u nizu, treću u prvenstvu, treću zaredom na gostujućem terenu. Tri boda osvojili su i u Slakovcu, kod vrlo neugodne domaće Slobode čije trenutačno mjesto pri dnu tablice nipošto nije realno, jer riječ je o momčadi koja je prošlu sezonu završila na visokom petome mjestu, koja je Bumbare u zadnjem kolu prošlog prvenstva ispratila s glatkih 3:0 prije samo četiri mjeseca. Varteks je ovoga puta pobijedio, iako – ruku na srce – jako teško.

Možda ne bi bilo tako da u 13. minuti nije nakon sjajne kontre Glavice i položene lopte za Medveda pomoćni sudac Pintarić označio nepostojeće zaleđe zbog čega je prvom strijelcu Varteksa i MŽNL-a poništen regularan pogodak. Devet minuta kasnije Varteks je zabio drugi puta, ovoga puta je i priznato; Harmicar je s lijeve strane izveo slobodan udarac, Glavica glavom produžio loptu, a Medved isto tako glavom zabio za 0:1.

Nije do odmora bilo većih uzbuđenja, a u nastavak je bolje ušla Sloboda. Pa ipak, iako su domaći preuzeli terensku inicijativu, prvu je veliku prijetnju kreirao Varteks, odnosno Glavica u kontranapadu u 65. minuti. Njegov je udarac završio u bloku, baš kao i samo minutu kasnije opasan pokušaj Peteka za momčad Slobode.

Upravo je Petek šest minuta kasnije zabio za 1:1, također glavom, kao i Medved za vodstvo Varteksa. Petek je od junaka uskoro postao tragičar, u 83. minuti je zbog udarca u but Varteksovog kapetana Radića zaradio drugi žuti i isključujući crveni karton. Varteks je krenuo na sve ili ništa, napao domaće i već dvije minute kasnije mu se isplatilo; Sokser je sjajno proigrao Glavicu, a asistent za prvi pogodak upisao se konačno i u listu strijelaca, za konačnih Sloboda – Varteks 1:2. Varteks je ovom pobjedom zadržao prvo mjesto neovisno o ishodima drugih utakmica.

U isto vrijeme igran je i međimurski derbi u Murskom Središću, gdje je domaći Rudar s minimalnih 1:0 poražen od Poleta iz Svetog Martina na Muri (golom Čurina u 31. minuti), čime su Poletovi nogometaši privremeno preuzeli drugo mjesto od ludbreške Podravine. Samo do danas prijepodne, kada je Podravina u drugom derbiju pobijedila četvrtoplasiranu Slogu 3:2.

Čakovčani su prvi poveli, da bi Nikola Valjak s tri pogotka u svega 25 minuta preokrenuo rezultat; Slogaši su uspjeli tek ublažiti poraz četiri minute prije kraja. Podravina se tako opet primaknula Varteksu na samo bod zaostatka, Polet je ostao bod iza, a ujedno su se te tri momčadi – koje i inače slove za glavne favorite za naslov - i odvojile malo na vrhu tablice.

U ostalim utakmicama Nedeljanec je upisao veliku, čak 6:2 pobjedu nad Pušćinama, uz po dva pogotka Bistrovića i Kišića, Nedelišće je još jučer čak sa osmicom (8:1) ispratilo Plitvicu iz Gojanca, Međimurec s neočekivano visokih 4:1 pobijedio Novi Marof, Jalžabet je još jučer 3:2 izgubio u Prelogu, a u varaždinskom županijskom derbiju Zelengaj je s minimalnih 1:0 slavio protiv Zadrugara.

MŽNL – poredak nakon 10. kola: 1. Varteks 22 bodova (gol razlika 22:8), 2. Podravina 21 (19:8), 3. Polet (SMnM) 20 (18:8), 4. Nedelišće 18 (24:15), 5. Zelengaj 17 (18:13), 6. Sloga (ČK) 17 (18:18), 7. Novi Marof 16 (13:15), 8. Međimurec 15 (20:20).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci