Vijesti / Sport

Varaždinski 'vidraši' odlični na prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom

Varaždinski 'vidraši' odlični na prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom

U Sportskom centru Višnjik u Zadru održano je 18. ožujka Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom. Nastupilo je 93 plivača s invaliditetom iz 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

'Domaćinu PK Zadar, bilo je to drugo natjecanje za osobe s invaliditetom. Potaknuti Svjetskim danom osoba s Down sindromom koji se obilježava 21. ožujka te nizom uspjeha što ga nižu plivači s intelektualnim teškoćama u Zadru, PK Zadar je posebno ponosan na plivačicu sa Down sindromom Lucijom Mijolovoc, nositeljicom dva srebra s Europskog prvenstva za plivače sa Down sindromom; stoga su posebno sretni na novu C21 kategoriju za osobe sa Down sindromom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanje se održalo u dva dijela - jutarnjem od 11 do 13 sati i poslijepodne od 17 do 19 sati. Varaždinski Vidraš Nikola Kosec ujutro je plivao tri discipline: 50 metara leđno, 100 metara slobodno i 100 metara leđno, a poslijepodne 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Nastupom u subotu Vidre su potvrdile napredak u tehnici, motoričkim sposobnostima te mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim stječu iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom. 

Žao nam je što su bolesti i ozljede spriječile nastup ostalih Vidra, među kojim najviše žalimo lom ruke, najmlađe Vidre Tea Škvorc, koji sa dijagnozom staklene kosti plivanjem ojačao koštano mišićni sustav do stupnja samostalnog hoda, no jako nas je rastužilo što je dva dana prije prvenstva slomio ruku.

 

Iako smo zbog bolesti i ozljeda razmišljali o prolongiranju puta u Zadar, drago nam je da smo odlučili trud oko priprema za natjecanje Nikole Kosec i Brunele Hrženjak nagraditi odlaskom na prvenstvo; tako je Nikola u kategoriji C21 isplivao tri zlata na 50 m slobodno; na 50 m delfin slobodno i 50 metara leđno, posebno se istaknuvši na 50 m slobodno, prilikom kojeg je dobio poziv u reprezentaciju plivača sa Down sindromom za Europsko prvenstvo za plivače sa Down sindromom koje se održava iduće godine u Italiji.

Vidra Brunela Hrženjak, svoj drugi nastup na 50 metara prsno popravila je za 17 sekundi, te je nagrađena medaljom za najmlađu najbolju plivačicu sa Down sindromom.

Dobivanjem zlatnih medalja dobili smo veliki poticaj za pripreme za Otvoreno prvenstvo koje se održava 20. svibnja u Zagrebu te za međunarodni plivački miting koji se održava 03.lipnja u Sloveniji', izjavila je po povratku iz Zadra Višnja Bunić, prof. kineziologije predsjednica PK Vidra iz Varaždina.

Načelnik Općine Marijan Kostanjevac tim je povodom uputio čestitke maloj viničkoj 'vidri' Bruneli Hrženjak na još jednoj osvojenoj medalji te joj poželio još mnogo lijepih rezultata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci