Vijesti / Sport

VARAŽDINSKI 'EL CLASICO' Varteks remizirao s Varaždinom u odličnoj atmosferi

VARAŽDINSKI 'EL CLASICO' Varteks remizirao s Varaždinom u odličnoj atmosferi

Varaždinsko 'finale Lige prvaka' igralo se u Jalkovcu u srijedu, a u njemu su Varteks i Varaždin odigrali neriješeno pred gotovo tisuću gledatelja, uz odličnu atmosferu, gdje su navijanju doprinijeli neumorni White Stonesi.

Radilo se o polufinalu Županijskog kupa, a ulazak u finale znači ulazak u Hrvatski kup, što je jedina prigoda za pokazivanje na nacionalnoj sceni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oba trenera imala su podosta 'glavobolja' uoči utakmice, Terzić bez Vukmana i Cvetka, a Kastel je igrao bez četvorice igrača.

Unatoč tome Varaždin je bolje ušao u utakmicu, sukladno ulozi favorita, preuzeo je terensku incijativu, dok je borbeni Varteks, osokoljen svojim navijačima, solidno parirao u prvom dijelu i pokušao iznenaditi polukontrama.

Jedna od takvih urodila im je plodom, kada je Nježić prebacio obranu Varaždina koja je neuspješno namještala zaleđe, a Medved potvrdio odličnu golgetersku formu, za veliko slavlje White Stonesa.

Što se tiče prigoda Varaždina, najbolju je tek predkraj prvog poluvremena imao Šafarić, no pucao je pored gola.

U prvih 45 minuta, sveukupno gledajući, bio je to vrlo dobar nogomet, obzirom na 'grbavicu' Jalkovca. Malo je dobar dojam narušila tenzija predkraj poluvremena, kada je došlo do naguravanja igrača kod sraza Spasića i Martinage. Smirivao je Šafarić i dobio (ne)očekivanu porciju 'vrijeđanja' od dijela igrališta na kojem su bili White Stonesi.

To kao da je bilo uvod u nastavak igre, u kojem su navijači podivljali nakon jedne akcije, u kojoj je Conjar, nakon što je bio fauliran 'odalamio' Kuhtu. Sudac Babić je pokazao (samo) žuti karton. Varaždin je bio dominantnija ekipa i u nastavku igre, a polako se stezao obruč oko Drevenovog gola.

Jedna akcija u 76. minuti urodila je plodom. Jertec je ušao u kazneni prostor, ubacio u sredinu, gdje se lopta odbijala kao u biljaru, da bi se na kraju Radić skrenulo loptu prema svojem golu, gdje se od stative odbila u gol.

Svega nekoliko minuta kasnije odlična prigoda za Varteks, no Medved nakon odličnog prodora po lijevoj strani puca pored gola.

Možda i najbolju prigodu imao je Varteks pet minuta prije kraja, kada jedan 'slobodnjak' Medveda umalo završava u golu. Završilo je neriješenim rezultatom, što daje šansu u uzvratu za obje ekipe.

- Čestitke i jednim i drugim igračima, mi smo rano poveli, znali smo gde je Varaždin najjači. Uspjeli smo ih zadržati daleko od gola, što nam je bio najveći cilj. Mislim da imamo šanse i u uzvratu, dat ćemo sve od sebe. Navijači su nam uvijek 12. igrač, vjerujem da će tako biti i u uzvratu, gdje je Varaždin ipak lagani favorit – kazao je nakon utakmice trener Varteksa Izet Terzić.

Zadovoljni mogu biti i gosti, jer su na 'teškom' gostovanju izvukli neriješen rezultat. Mora se priznati da su igrači Zorana Kastela dobro igrali, imali dominaciju na terenu

- Imamo u subotu važnu utakmicu, potom još jednu, a tek onda slijedi kup. Vjerujem da ćemo se do onda oporaviti igrački, da ćemo imati i više igrača na raspolaganju. Kup nam dosta znači, šanse su podjednake u uzvratu – kazao je Zoran Kastel, trener Varaždin.

Uzvrat je na rasporedu 30. svibnja na stadionu Slobode.

Varteks – Varaždin

Igralište u Jalkovcu. Gledatelja: 1000. Sudac: Goran Babić.

Strijelci: 1:0 Medved (29), 1:1 Radić (76-autogol).

Varteks – Dreven, Kuhta, Radić, Medved, Sokser, Harmicar, Nježić, Spasić (od 66. Kuhar), Broz, N. Prahić (od 89. Jurić), Turković. Trener: Izet Terzić.

Varaždin – Gavranović, Martinaga, Jertec, Šafarić, Drožđek, Kolarić (od 64. Urlić), Šimek, Sambolec, Antolek (od 68. Kresinger), Havelka (od 46. Conjar), Novoselec. Trener: Zoran Kastel.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci