Vijesti / Sport

Varaždinci nakon penala ispali iz kupa od Slaven Belupa pred 1500 gledatelja!

Varaždinci nakon penala ispali iz kupa od Slaven Belupa pred 1500 gledatelja!

Bila je to odlična utakmica na stadionu Varteksa, odnosno NK Varaždina, pojačani varaždinski trećeligaš dočekao je prvoligaša iz Koprivnice, pravi lokalni derbi, najbolji mogući ždrijeb u šesnaestini finala kupa. I na kraju su, pred oko 1500 gledatelja bili na milimetar do velikog iznenađenja, prolaska u sljedeći krug.

Izjednačujući pogodak primili su tek u trećoj minuti nadoknade, a potom u lutriji penala ispali od Koprivničanaca!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Varaždin je vrlo suvereno krenuo od prve minute, nije se vidjelo tko je prvoligaš, a tko trećeligaš, nametnuvši svoj ritam. To je vrlo rano urodilo plodom, i vodećim golom varaždinskih nogometaša. Bila je to odlična kombinacija Varaždinaca, prolaz i dodavanje Golubara, na loptu je utrčao Leonard Vuk, prolazi golmana i pogađa mrežu gostiju za veliko veselje na tribini stadiona na Varteksa. Semafor bi (da je radio) pokazivao 1:0 i 8. minutu.

Slaven se probudio nakon početnog šoka, u nekoliko navrata opasno zaprijetio, no samo do ruba kaznenog prostora. Terenska inicijativa sredinom poluvremena pripala je gostima, no bez izrazitijih prigoda. Igrao se odličan nogomet, pun tema, pravi prvoligaški, a onda su tribine ponovo 'poskočile'.

U 37. minuti Vuk bježi kao 'metak', Aliti mu je na leđima, a Vuk malo izvan kaznenog prostora puca, no lopta odlazi pored gola. Do kraja utakmice zabilježili smo udarac Bouadle, a Galoši lovi loptu 'živu. I na samom kraju poluvremena 'mrtva šansa' za Slaven Belupo, Stefan Savić prolazi po desnoj strani, no vratara Varaždina spašava.

Uoči odmora igrače Varaždina gledatelji su ispratili dugotrajnim pljeskom, uz nadu da mogu zadržati prednost s početka utakmice. Na početku nastavka gosti ulaze sa zamjenom Purić-Barić, a vrlo rano gosti stižu do izjednačenja.

Igrala se 49. minuta, akcija kreće po lijevoj strani, Heber dodaje loptu do Ivanovskog u kaznenom prostoru, koji se lijepo gradi, okreće i pogađa za izjednačenje.

Uslijedila je instant zamjena, Golubara mijenja Drožđek, a Varaždin preuzima terensku inicijativu. Gosti su čekali svoju prigodu uglavnom iz kontranapada. Varaždinski nogometaši igrali su izuzetno motivirano, davali iznad svojeg maksimuma, odlučili su se za maksimalan rizik, a to im se isplatilo u 75. minuti.

Bila je to odlična akcija domaćih, Jertec pronalazi Drožđeka na lijevoj strani, koji odlično prolazi i puca. Vratar gostiju loptu odbija, ona dolazi do Vuka, uslijedio je još jedan odbijanac, a malo izvan kaznenog prostora loptu prima Jertec, čiji odličan udarac završava iza leđa vratara Slaven Belupa. Varaždin je tako ponovno poveo, za veliko veselje tribina, i navijanje Varteks, Varteks...

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao, iako je na obje strane bilo vrlo uzbudljivo. I već duboko u sudačkoj nadoknadi, kada se već očekivao kraj utakmice, Slaven je stigao do iznenađenja. Burić prolazi po desnoj strani, ubacuje na drugu stativu, a tamo Katić glavom pogađa za 2:2. 

Prvi produžetak protekao je u obostrano izjednačenoj igri, iako su varaždinski nogometaši izlaskom Kresingera i Mujanovića bili prilično „otupljeni“ u napadu. Gosti su imali nekoliko prigoda, najbolju je imao Ivanovski na samom kraju produžetka, no Galoši je zaustavio njegov udarac.

U drugom produžetku domaćin je izgledao bolje, prijetio u nekoliko navrata, no u nekoliko navrata nedostajalo je i ponešto sreće da lopta završi u mreži "farmaceuta". Na kraju je sve završilo jedanaestercima.

Krenuo je Ivanovski, Galoši pogađa stranu, no udarac je siguran i snažan. Potom loptu uzima Dario Jertec, puca visoko, a lopta se od grede i od zemlje odbija vrlo blizu crte i odlazi van. Burić je siguran, kao i netom poslije Jagačić. Štiglec po sredini pogađa za novo vodstvo "farmaceuta". Režić ostavlja Varaždin u igri, a potom je precizan i Savić. Ključan penal je na odličnom Domagoju Drožđeku, no njegov udarac Blažević brani.

- Šteta, bili smo jako blizu, ali nas je presjekao taj posljednji gol. Ovo nam puno znači, atmosfera je bila odlična, živjeli smo svi za ovaj trenutak - komentirao je Nikola Šafarić, kapetan Varteksa.

Svoje viđenje utakmice dao je i trener gostiju.

- Bila je to teška utakmica, no do samog kraja sam vjerovao da možemo peokrenuti. Bili smo u teškim trenucima, iza nas je dosta poraza, a imamo i dosta novih igrača u ekipi pa nam treba još nešto vremena - kazao je trener Slavena Željko Kopić.

Jedanaesterci:

Ivanovski - 2:3
Jertec - greda
Burić - 2:4
Jagačić - 3:4
Štiglec - 3:5
Režić - 4:5
Savić - 4:6
Drožđek - Blažević brani

Varaždin – Slaven Belupo 4:6 (jedanaesterci) 2:2 (1:0)

Varaždin. Stadion Varteksa. Gledatelja: 1.500. Suci: Conjar (Osijek), Tomas (Vlasidlavci), Svilokos (Sisak).

Strijelci: 1:0 Vuk (8), 1:1 Ivanovski (49), 2:1 Jertec (75), 2:2 Katić (90+3) 

Varaždin (4-2-3-1) 
Galoši – Mujanović (od 88. Kolarić), Čelić, Režić, Srpak – Jagačić, Šafarić – Vuk, Jertec, Golubar (od 51. Drožđek) – Kresinger (od 62. Novoselec). Trener: Miljenko Telebar.

Slaven Belupo (4-3-3)
Blažević – Purić (od 46, Barić), Musa, Aliti, Štiglec – Christensen, Arap (od 81. Burić), Bouadla – Savić, Heber (od 78. Katić), Ivanovski. Trener: Željko Kopić.

Žuti kartoni: Jertec, Srpak (Varaždin), Purić, Katić (Slaven Belupo).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci