Vijesti / Sport

USPJEŠNI I AKTIVNI Članovi Ribolovnog društva Novi Marof osvajači dvaju naslova

USPJEŠNI I AKTIVNI Članovi Ribolovnog društva Novi Marof osvajači dvaju naslova

Članovi Športskog ribolovnog društva Novi Marof organizirali su zajedničko druženje kadetske, juniorske i seniorske ekipe te roditelja uz ribolov. A povod su bili odlični natjecateljski rezultati među kojima se ističu dva naslova pobjednika Kupa Hrvatske, ona kadeta i juniora.

Na natjecanju u Batini u Općini Draž u Baranji najbolji su bili kadeti Tomica Međeral, Luka Florijanić i Sebastijan Uranić, uz vođu ekipe Davora Bukala, dok su u Osijeku najbolji bili juniori Mario Beloša, Robert Ivanušec i Martin Kračun, uz vođu ekipe Slavka Meistera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Koliko smo uspjeli istražiti, u mlađoj povijesti hrvatskog ribolovstva još se nije dogodilo da isti klub ima pobjednike u obje mlađe kategorije. Potiho smo se nadali jer su naši mladi ribiči nekoliko godina zajedno i postižu odlične rezultate na natjecanjima - istaknuo je predsjednik ŠRD Novi Marof Mario Češi.

U društvu bogate tradicije, koji je prošle godine proslavio 75. rođendan, djeluje do 130 članova, a posljednje desetljeće obilježila je izgradnja i uređenje doma na Bednji kod Ključa. Mnogo se truda ulaže i u suradnju s drugim društvima – povelje prijateljstva potpisane su sa slovenskim ribičima iz Laškog te Zagorja ob Savi, kao i onima iz Ludbrega. Suradnja s Ribičkom družinom Laško trebala bi rezultirati i europski projektom s temom uređenja vodotoka, najavljuju iz ŠRD Novi Marof.

Novomarofski ribiči aktivni su i u lokalnoj zajednici. Posljednjih godina sugrađane časte ribljim specijalitetima u sklopu programa Dana grada Novog Marofa. Dio je to dobre suradnje s Gradom Novim Marofom i Turističkom zajednicom grada, koji podržavaju aktivnosti društva. Tako su na druženju bili i gradonačelnik Siniša Jenkač, njegov zamjenik Ivica Šantek te Renata Horvatić iz Turističke zajednice.

Gradonačelnik Jenkač je čestitao ŠRD-u, ne samo na posljednjim odličnim rezultatima, već i na dugogodišnjem trudu i radu jer ovakvi rezultati, naglasio je, nisu došli preko noći.

- Drago nam je što u našem gradu imamo jedan ovako uspješna sportski kolektiv koji ima vrhunske rezultate na nacionalnoj razini. Zadovoljni smo što klub okuplja mlade i uči ih zdravom, sportskom, načinu života. Klub će uvije imati podršku u Gradu - zaključio je Jenkač.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci