Vijesti / Sport

U Noći bazena Miljenko Rožmarić oborio Hanžekov rekord

U Noći bazena Miljenko Rožmarić oborio Hanžekov rekord
U Noći bazena srušen prošlogodišnji rekord u preplivanim kilometrima 1118207310152699114211883445857

Protekla 24 sata na varaždinskim Gradskim bazenima bila su ispunjena događanjima. Tamo se, drugu godinu zaredom, odvijao program Noć bazena, koji je trajao od 17 sati u petak, 24. travnja, sve do subote, 25. travnja, kada je završio u večernjim satima.

Na Bazenima su održane promotivne prezentacije programa svih klubova koji tamo treniraju, humanitarna akcija Plivanje za dječji osmijeh, te prezentacija programa Društva za zaštitu od dijabetesa grada Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najprije su se održale prezentacije programa i treninzi plivačkih klubova koji treniraju na bazenima tijekom kojih su se zainteresirani građani o aktivnostima klubova.

Neplivačima je održana obuka, prisutni su mogli isprobati aqua gimnastiku dok su u velikom bazenu svoje aktivnosti prezentirali Plivački klub Varaždin, Barok i Vidra, Vaterpolo klub Garestin te Klub podvodnih aktivnosti Drava.

Humanitarna akcija Plivanje za dječji osmijeh, u kojoj je sudjelovalo 99 ljudi, održana je u suradnji s NC LIONS CLUB VARAŽDIN MILLENIUM.

Uplatom donacija i kotizacija građani su pomogli Dječjem odjelu kirurgije varaždinske bolnice.

Plivačima koji su sudjelovali u plivačkom natjecanju mjerila se i zbrajala preplivana udaljenost u razdoblju od 24 sata.

Oboren je prošlogodišnji rekord Zdravka Hanžeka koji je iznosio 30 km. Ove je godine rekorder Miljenko Rožmarić preplivao 33 kilometra, drugi je bio Hanžek s 21,1 km a treće je mjesto pripalo Jurici Cvjetku s preplivanih 19 kilometara.

- Zadovoljni smo odazivom građana no smatramo da je bolje uvijek moguće te da pozivamo građane da se iduće godine više uključe u donatorske akcije – rekao je Nikola Jozić iz Varaždinskih bazena.

Dodajmo i to kako se humanitarnoj akciji pridružilo Društvo za zaštitu od dijabetesa grada Varaždina, čiji su članovi svim sudionicima besplatno mjerili razinu šećera u krvi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci