Vijesti / Sport

U NK Varaždinu optimizam uoči kupa protiv Varteksa i kvalifikacija za 1. HNL

U NK Varaždinu optimizam uoči kupa protiv Varteksa i kvalifikacija za 1. HNL

Na najljepši mogući način, s čak čest golova u mreži Solina, nogometaši Varaždina oprositili su se od domaće publike u 'redovnom dijelu' sezone.

> NK Varaždin 'šesticom' do slavlja, tri gola Marija Sačera

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, sezona je daleko od kraja, jer ih čeka još utakmica do kraja sezone, najmanje četiri, a možda i šest. U poslednjem kolu igraju protiv H. Dragovoljca, a bit će tu naravno i dva susreta kvalifikacija za 1. HNL, koji se igraju 30. svibnja i 2. lipnja.

Uz to, čeka ih i županijski kup, gdje igraju već u srijedu uzvrat polufinala protiv 'ljutog' gradskog rivala Varteksa, a onda moguće i dvije utakmice finala kupa (gdje već čeka Bednja) ovisno o ishodu uzvrata.

> Varaždin odnio pobjedu nad Varteksom, Šoštarić postigao gol nade

Vuk: Dočekat će nas maksimalno 'napaljeni' Varteks, moramo tražiti pogodak

 

Prva utakmica završila je rezultatom 2:1 za Varaždin, a uzvrat se igra na stadionu Slobode, i Varaždin je ponovno 'papirnati' favorit.

- Idemo bez kalkuliranja, ne razmišljamo nikad na takav način, s najjačim mogućim sastavom. Prednost koju imamo nije velika, tempo nam je naporan, tri utakmice u tejdan dana, no imamo do srijede vremena za odmor, a i dosta igrača u kadru koji se mogu dokazati – istaknuo je Mario Kovačević, trener Varaždina.

A jedan od onih koji se dokazao na ovoj utakmici je bio i Leonard Vuk, upisavši se u listu strijelaca tek po ulasku u igru. Vuk je bio od najstandardnijih prvotimaca, do ozljede/a koje su ga pomalo gurnule u drugi plan. Vratio se u kadar, dobio prigodu i postigao pogodak.

- Dobro smo otvorili utakmicu, ranim pogotkom, i sve je krenulo kako treba. Nije lagano vraćati se nakon ozljede, na meni je da treniram, a sve ostalo će doći. Zadnjih godina sam igrao uglavnom krilo, sada sam igrao i beka, no igram što je potrebno. Svi smo sretni, idemo u kvalifikacije – istaknuo je Leonard Vuk.

No, prije posljednje utakmice, slijedi ogled s Varteksom, a nitko u redovima NK Varaždina tu utakmicu ne doživljava olako.

- Neće biti lagano, bit će sigurno maksimalno motivirani, napaljeni, borbeni, uči će čvrsto u utakmicu. No moramo i mi biti takvi, koncentrirani, i težiti tome da čim prije da zabijemo gol, i vjerujem riješimo pitanje pobjednika – ističe Vuk.

Kovačević: Kada bi se gledalo od 6. kola, prvaci smo lige

 

Što se pak tiče prvenstva, čeka ih H. Dragovoljac, utakmica bez ikakvog rezultatskog imperativa, a 'kartonirani' su Glavica, Golubar i Težak. Stručni stožer Varaždina zadovoljan je formom.

- Dali smo sve od sebe, i najljepši mogući način okončali ovaj dio prvenstva. Preuzeli smo ekipu nakon 6. kola, a kada bi se gledala samo tablica od tada bili bi nauspješnija ekipa lige. Imamo i najboljeg strijelca lige, priključuju se i ostali igrači, evo u Sačeru smo dobili i špicu, sad se diže i Težak, sve to raduje, i taj tempo moramo zadržati do kraja – zaključio je Kovačević.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci