Vijesti / Sport

Trkači klub Marathon 95 održao godišnju skupštinu i istaknuo sportske uspjehe

Trkači klub Marathon 95 održao godišnju skupštinu i istaknuo sportske uspjehe

Varaždinski Trkački klub Marathon 95 u petak je održao redovnu godišnju skupštinu na kojoj je istaknuto da je 2016. godina bila još jedna uspješna godina u sportskom i organizacijskom smislu.

Predsjednik kluba Goran Pongračić u izvještaju o radu u 2016. istaknuo je sportske rezultate varaždinskih trkača. Klub sudjeluje u 1. ligi cestovnog trčanja HAS-a u kojoj je zauzeo 6. mjesto i ispunio plan plasmanom u sredini tablice najuspješnijih klubova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najuspješniji pojedinci u Hrvatskom cestovnom kupu bili su Jakov Klapež na 15. mjestu i Mirela Turk na 19. mjestu.

Na državnim prvenstvima u cestovnom trčanju najvrjedniji rezultat ostvario je Antun Belošević osvajanjem 3. mjesta u disciplini 100 kilometara. Martina Bezek bila je osma, a Mirela Turk deseta na državnom prvenstvu u maratonu. Jasmina Ilijaš na maratonskoj utrci u talijanskom Trevisu postigla je rezultat 2:51:25, a na jednom od prestižnijih europskih maratona u austrijskom Linzu osvojila je drugo mjesto.

Osim uspješnih sudjelovanja na sportskim natjecanjima, klub je uspješan bio i u organizaciji nekoliko utrka i liga.

Zimska brdska liga Ivančica imala je veći broj sudionika i podignuta je na višu organizacijsku razinu. 5. Dravski Ultracross okupio je rekordnih 93 sudionika i postao tradicionalna uskršnja utrka u državi. 24. Joma Cross liga 'Drava 2016' i dalje je privlačna kako za trkače početnike, tako i za dugogodišnje rekreativce i natjecatelje.

22. Brooks Varaždinski polumaraton bila je najzahtjevnija i najvažnija utrka u organizacijskom smislu, a preseljenjem staze na gradske ulice povećan je broj sudionika.

Polumaratonsku utrku završilo je rekordnih 442 trkača i trkačica, a utrku građana na 5 kilometara dosad daleko najviše, čak 154 natjecatelja i natjecateljice.

Nova staza pokazala se vrlo privlačnom za trkače i u klubu vjeruju da se u narednim godinama može očekivati i više od 500 sudionika na polumaratonskoj utrci.

U protekloj godini nastavljen je Kup sjeverozapadne Hrvatske, kojeg je jedan od pokretača tajnik Marathona 95 Krunoslav Borovec. Ideja se pokazala uspješnom jer je porastao broj sudionika na gotovo svim utrkama koje se boduju za Kup.

U 2017. godini TK Marathon 95 je već uspješno organizirao 1. Zimski polumaraton, a nastavit će s organizacijom ZBL Ivančica, Dravskog ultracrossa (Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja), Cross lige Drava u jubilarnoj 25. sezoni (počinje 30.3.) te 23. Varaždinskog polumaratona (17. rujna).

Uz pomoć Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina klub će i ove godine organizirati odlazak na svjetsku humanitarnu utrku Wings for Life 7. svibnja u Zadru.

Godišnja skupština imala je i svečani trenutak kada je članu kluba Franji Korošicu uručeno priznanje Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, diploma za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, koje zbog spriječenosti nije mogao primiti na proglašenju varaždinskog sportaša godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci