Vijesti / Sport

TRANSFERMARKT Marko Rog predvodi popis 'naših' najskupljih nogometaša

TRANSFERMARKT Marko Rog predvodi popis 'naših' najskupljih nogometaša

Pregledavajući Transfermarkt, najveći svjetski portal koji prati nogomet na više razina, odlučili smo se pozabaviti s nogometašima iz našeg kraja, odnosno igračima koji su se afirmirali igrački u Varteksu. Tako vam donosimo i trenutno cjenovnih Top 20 prema ovom uglednom portalu.

Započinjemo s vrijednošću od 250 tisuća eura, a riječ je Istrijanu Kristijanu Ipši koji je trenutno slobodan igrač, a većinu karijere proveo je u Varteksu, gdje se i afirmirao kao igrač. Zatim prekaljenom Bojanu Vručini, koji je ponikao u Varteksu i Podravini, reprezentativni status dosegao u Slaven Belupu, danas u redovima Shabab Al-Ordona iz Jordana. Tu se također nalaze i Dejan Glavica iz redova Varaždina te Jurica Grgec koji je redove Varaždina napustio s nepunih 20 godina, a sad igra za izraelskog drugoligaša Hapoel Nazareth Illit.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Deseto mjesto rezervirano je za nekadašnje mlade Varteksove nade. Danas je jedan u drugoj, jedan u trećoj HNL. Riječ je o varaždinskom nogometnom 'kiropraktičaru' Dariju Jertecu iz redova Varaždina te Ivanu Conjaru u redovima Međimurja.

Na devetom mjestu nalazi se poker varaždinskih nogometaša. Iz obrambenog reda tu su stopper Adam Sušac, danas u redovima njemačkog trećeligaša VFL Osnabrücka te desni bek Nikola Tkalčić koji nastupa za norveški Sarpsborg 08. Iz veznog reda tu je Lovro Cvek iz redova slovenskog Celja i veliki Leon Benko koji danas igra za Bišćanovu Olimpiju. Njihova tržišna vrijednost procijenjena je na 350 tisuća eura.

Osmo mjesto drži dečko iz Krkanca kraj Vidovca vrijedan 400 tisuća eura. Riječ je o Dariju Melnjaku koji je nakon Slavena i Lokerena, danas u redovima slovenskih Domžala.

Na sedmom mjestu nalaze se dva stopera čija je tržišna vrijednost 450 tisuća eura. To su izdanci Varteksove škole nogometa, Matiji Katancu iz redova mađarskog Mezőkövesd Zsóryja te Igoru Prahiću iz redova varaždinskog drugoligaša NK Varaždina.

Šesto mjesto rezervirano je za napadačko – obrambeni dvojac. Govorimo o talentiranom Robertu Muriću, lijevom krilu u redovima portugalske Brage i Robertu Punčecu, igraču aktualnog hrvatskog prvaka Rijeke.

Top 5 iznenađujuće otvaramo s igračem županijskog drugoligaša Trnja iz Trnovca. Prema Transfermarktu vrijedi velikih 700 tisuća eura, a riječ je o 34-godišnjem desnom krilu, varaždinskom vjetru Goranu Mujanoviću, koji je trenutno nogometnu karijeru podredio onoj poslovnoj.

Na četvrtom mjestu je mladi Luka Ivanušec iz redova Lokomotive. Njegova je tržišna vrijednost procijenjena na milijun eura, a riječ je o mladom veznjaku koji ima dva nastupa za seniorsku reprezentativnu selekciju kao i upisan jedan pogodak.

Broj tri drži popularni Nedeljančanin, Josip Brezovec koji igra u redovima Sheriffa iz Tiraspola. Gdje god je nastupao uvijek je osvajao srca navijača, a njegova je cijena milijun i sto tisuća eura.

Na drugom mjestu nalazi se Petar Brlek iz Sigeteca Ludbreškog. U Varteksu nisu prepoznali njegov potencijal pa je sa 16 godina postao član Slaven Belupa. Tamo je zaslužio mjesto u seniorskoj momčadi te je dobrim nastupima zaslužio transfer u Genou. Njegova je vrijednost 1,5 milijuna eura.

Daleko najskuplji igrač našeg kraja, dečko od deset milijuna eura i broj 1, očekivano je drugi Nedeljančanin Marko Rog. Riječ je o momku koji je prošao Varteksovu nogometnu školu, iz redova Varaždina prešao u Split da bi za velikih 6 milijuna eura postao članom Zagrebačkog Dinama. Dobrim igrama u Dinamu zaslužio je poziv u reprezentativnu selekciju, ali i transfer u velikana Serie A, Napoli.

Poredak prema Transfermarktu (vrijednost u eurima):

1. Marko Rog (Napoli) - 10 mil

2. Petar Brlek (Genoa) - 1,5 mil

3. Josip Brezovec (Sheriff Tiraspol) - 1,1 mil

4. Luka Ivanušec (Lokomotiva) - 1 mil

5. Goran Mujanović (Trnje Trnovec) - 750 tisuća

6. Robert Murić (Braga) i Roberto Punčec (Rijeka) - 700 tisuća

8. Matija Katanec (Mezőkövesd Zsóry), Igor Prahić (Varaždin) - 450 tisuća

10. Dario Melnjak (Domžale) - 400 tisuća

11. Lovro Cvek (Celje), Adam Sušac (Osnabrück), Leon Benko (Olimpija), Nikola Tkalčić (Sarpsborg 08) - 350 tisuća

15. Dario Jertec (Varaždin), Ivan Conjar (Međimurje) - 300 tisuća

17. Dejan Glavica (Varaždin), Jurica Grgec (Hapoel Nazaret Illit), Bojan Vručina (Shabab Al Ordon), Kristian Ipša (bez kluba)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci