Vijesti / Sport

TOUR OF CROATIA Kristijan Đurasek stigao do pobjede u etapi na Biokovo!

TOUR OF CROATIA Kristijan Đurasek stigao do pobjede u etapi na Biokovo!

Varaždinac Kristijan Đurasek sjajnim sprintom na kraju brdske završnice 2. etapa odvojio se od glavnog favorita utrke i na kraju u završnici pobijedio na najtežoj etapi ovogodišnjeg Tour of Croatia.

Druga etapa započela je u Trogiru, a radi vremenskih uvjeta strašni završni uspon skraćen je sa 29 kilometra, na polovinu, približno oko 16 kilometara uspona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Završni uspon započeo je u Podgori, do koje su svi biciklisti došli zajedno u skupini. Na čelu utrke bili su svi glavni favoriti, sa svojim timskim vozačima, a kako je uspon odmicao glavni favoriti su osvjaali sve usamljeniji na vrhu.

Posljednjih 5-6 kilometara uspon se dodatno zaoštrio, a Đurasek, i nešto iza Rogina, bili su u vodećoj skupini.

U posljednjih nekoliko kilometara ulaze petorica biciklista, među kojima i Đurasek i Nibali, a nekoliko stotina metara prije cilja, Đurasek je potegao i ostavio iza sebe slavnog Nibalija te visoko uzdignutim rukama potvrdio svoju veliku pobjedu.

- U svakom slučaju lijepo je da svi vjeruju da sam u mogućnosti konkurirati vozaču kao što je Nibali. Postoji određeni pritisak domaćeg terena - ustvrdio je Đurasek uoči utrke za HRT.

Tvrdi Đurasek da ne može reći precizno koliko je spreman, no istaknuo je da se na posljednjim utrkama prilično dobro osjećao.
Uoči etape, prognozirao je upravo drugu i petu etapu, dakle brdske, kao idealne za njegov način vožnje.

- Moje karakteristike bi bile pogodne za dobar plasman u drugoj i petoj etapi, koje su brdske etape, a sve ostale etape ćemo vjerojatno biti zajedno u grupi.

Sutra se vozi treća etapa na Tour of Croatia, od Imotskog do Zadra, gdje možemo očekivati sprinterski finiš, a ključna bi trebala biti peta etapa, na Učku, gdje će na još jednom brdu Đurasek i Nibali voditi borbu za pobjednika Tour of Croatia.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci