Vijesti / Sport

TOUR Danas ključna etapa na Učku, Rogina odličan 12. sa zaostatkom 45 sekundi

TOUR Danas ključna etapa na Učku, Rogina odličan 12. sa zaostatkom 45 sekundi

Nakon četvrte etape Toura od Croatia, od Crikvenice do Umaga, novu pobjedu odnio je Talijan Nicola Ruffoni, a Talijan Vicenzo Nibali preuzeo je vodstvo o ukupnom poretku. Najbolji Hrvat i dalje je Radoslav Rogina, na odličnom 12. mjestu, sa samo 45 sekundi zaostatka.

Pobjedu u 4. etapi je Ruffoni izborio doslovno u posljednjim metrima, prestigavši upornog bjegunca Alana Marangonija (Nippo-Vini Fantini) furioznim sprintom iz pelotona, na koji se odlučio 300-tinjak metara prije cilja. Vrijeme pobjednika bilo je 4 sata, 10 minuta i 15 sekundi. Novi vodeći u ukupnom je poretku, pak, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida Pro Cycling Team).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon dramatičnih uzbuđenja tijekom treće dionice utrke po Hrvatskoj, koja su iz utrke izbacila hrvatskog biciklista UAE Teama Emirates Kristijana Đuraseka, četvrta je bila daleko sigurnija i pod kontrolom. Do promjena u vrhu ukupnog redoslijeda ipak je došlo. Završni napori pelotona da uhvati odbjeglog Maranganija bili su prejaki za Španjolca Jaimea Rosona (Caja Rural-Seguros), koji nije uspio držati ritam te je za Vincenzom Nibalijem (Bahrain Merida Pro Cycling Team), koji je svoje mjesto u bržoj skupini očekivano pronašao, zaostao sedam sekundi. Legendarni talijanski biciklist prošao je kroz cilj u vremenu pobjednika, 18. po redu, čime je u ukupnom redoslijedu stekao dvije sekunde prednosti pred Španjolcem. Jan Hirt iz CCC Sprandi Polkowica i dalje se drži na trećem mjestu.

Najbolji hrvatski biciklist i dalje je Varaždinac Radoslav Rogina, na sjajnom 12. mjestu, sa svega 45 sekundi zaostatka. Znamo da Rogina i na usponima može biti vrlo dobar, pa mu držimo palčeve i u usponu na Učku, prije završne etape u nedjelju. Na vrhu je i dalje vrlo gusto, prvu petoricu dijeli samo 17 sekundi, a prvih sedamnaest vozača je unutar 1.02 minute, dakle svi sa šansama čak i za ukupnu pobjedu.

Ukupni poredak: 1. Nibali, 2. Roson +0.02, 3. Hirt +0.11, 4. Siutsou +0.15, 5. Grossschartner +0.17...12. Rogina +0.45...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci