Vijesti / Sport

SKUPŠTINA Novi predsjednik NK Varteksa je Dražen Vučković!

SKUPŠTINA Novi predsjednik NK Varteksa je Dražen Vučković!

U klubu Europa Media varaždinskog HNK održana je redovita godišnja i izvanredna izborna skupština navijačkog NK Varteksa. Kao pravi navijački klub i Varteks radi na principu 'jedan član, jedan glas' te su tako svi prisutni članovi Varteksa, njih 45, ujedno bili i skupštinari. Na skupštini koju su vodili Luka Špac, Jurica Belcar i tajnik Dalibor Leskovar izglasano je novo klupsko vodstvo te je predstavljen rad u prošloj, kao i plan rada u nastavku sezone.

Razdoblje od protekle skupštine sve do ove predstavio je, sad već bivši predsjednik kluba, Vedran Šalamun. Istaknuo je početak velikog projekta natjecanja u 3. HNL unatoč velikim problemima na koje su naišli prije početka natjecanja, od mjesta igranja pa sve do dovođenja pojačanja koji će pokušati pomoći na ostvarenju cilja kluba, a to je ostati u 3. ligi i na kraju sezone. Kao veliku stvar naveo je potpisivanje suradnje s Hajdukom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kad potpišeš ugovor s takvim velikim klubom, to je veliki vjetar u leđa. Bilo je tu dosta sastanaka oko terena gdje smo mnogo toga saznali i naučili. To je velika stvar za klub koju smo na lijep način zaokružili gostovanjem na Poljudu - rekao je Šalamun.

Nakon toga dosadašnji je predsjednik Varteksa obznanio skupštinarima kako zbog novih poslovnih prilika mora napustiti ovu časnu, ali obvezujuću poziciju te je zato ova skupština i izvanredna izborna.

Financije je predstavio tajnik kluba Dalibor Leskovar te je konstatirano kako je klub godinu završio na pozitivnoj nuli, točnije plusu od simboličnih 1300 kuna. Škola nogometa došla je na red nakon financijskog dijela, a taj je dio predstavio Denis Vidaček.

- Škola nogometa broji 133 igrača - 128 dječaka i 5 djevojčica raspoređenih u 8 ekipa. Pet ekipa igra u saveznom rangu natjecanja te tri kategorije u županijskoj nogometnoj ligi. Također, nakon prošlogodišnje 121 ekipe na Bumbar kupu, ove godine na Bumbar Arena Suzuki kupu oboreni su rekordi po broju ekipa te je zasad prijavljeno 158 ekipa. U planu je organizirati i ljetni Bumbar kup za koji smo, naučeni na primjeru iz prošle godine, već sad predali zahtjev kako bi mogli dobiti termin za odigravanje turnira na stadionu Varteksa. Imamo dosta problema s infrastrukturom, apeliram na novu upravu da već od ponedjeljka krene osiguravati barem minimalne uvjete kako bi naša djeca mogla uživati u kvalitetnom trenažnom procesu - zaključio je Vidaček.

Izabrano novo vodstvo kluba

Uslijedilo je razrješenje dosadašnjeg vodstva kluba koje je uspješno izglasano sa 44 glasa za i jednim glasom protiv. Na poziv kluba za prijavu na mjesto predsjednika i dopredsjednika kluba stigla je samo jedna prijava. Samim time za predsjednika kluba izglasan je Dražen Vučković te Mladen Vuradin za potpredsjednika kluba.

Novoizabrani predsjednik predstavio je i svoje članove u izvršnom odboru. Broj članova jednoglasno je povećan s 11 na 13 članova. To su, uz predsjednika i dopredsjednika, Rikardo Kahlina, Hrvoje Žigmund, Jan Kerekeš, Neven Medved, Željko Pakšec, Mirjana Mucko, Nikolaj Popović, Leon Kukec, Denis Vidaček, Davor Čus i Dražen Čiček. U nadzornom odboru su Ljubomir Kerekeš, Dražen Štruk i Darko Martinčević.

Kao tajnik kluba ponovno je izabran Dalibor Leskovar. U disciplinsku komisiju kluba izabrani su Davor Anđelković, Jurica Belcar i Neven Medved.

Na kraju same skupštine predstavljen je i plan rada kluba, a isti je predstavio novoizabrani predsjednik Vučković.

- Od prvog dana sam ovdje i upoznat sam s radom u klubu. Radi se dobro, ali se uvijek može bolje. Treba poraditi na članovima koji se moraju uključivati u rad kluba kako bi mogli napredovati. NK Varteks bi, bar što se sporta tiče, trebao biti prva priča u ovom gradu te su nam neki drugi klubovi preuzeli tu titulu. Radimo na osnivanju odjela koji će se brinuti samo o članovima. Organizirat će se i PR odjel te na novim sponzorstvima. Treba osigurati uvjete za školu nogometa te ćemo dati sve od sebe da našoj djeci osiguramo bolje uvjete - bio je jasan novi predsjednik navijačkog NK Varteksa.

Donacija za tematski park Hajduka

Na kraju skupštine donesena je i odluka o doniranju 7500 tisuća kuna za tematski park HNK Hajduka iz Splita koji je navijačkom Varteksu mnogo pomogao prilikom ulaska u 3. HNL, a onda i donacijama na prijateljskoj utakmici odigranoj na početku priprema. Skupština je zatim zaključena, a članovi kluba nastavili su druženje u ugodnom okruženju varaždinskog HNK.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci