Vijesti / Sport

SKIJANJE Istok Rodeš 21. u olimpijskom slalomu!

SKIJANJE Istok Rodeš 21. u olimpijskom slalomu!

Mladi varaždinski skijaš Istok Rodeš ostvario je dobar plasman u slalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama. Rodeš je sa startnim brojem 44 uspio izboriti drugu vožnju u kojoj je zauzeo 21. mjesto u ukupnom plasmanu.

Dvadesetdvogodišnji Varaždinac startao je 44. od ukupno 108 skijaša te je za vodećim Kristoffersenom (47.72) iz Švedske zaostajao sekundu i 88 stotinki (49.60). U drugoj je vožnji Istok malo popustio te je 'pao' na 21. mjesto ostvarivši 22. vrijeme druge vožnje s ukupnim rezultatom od 1:41.41 s 2 sekunde i 42 stotinke zaostatka za vodećim Šveđaninom Myhrerom (1:38.99) koji je iskoristio pogrešku Norvežanina Kristoffersena koji kao vodeći u prvoj, nije uspio završiti drugu vožnju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugo je mjesto zauzeo Švicarac Zenhaeusern sa 34 stotinke zaostatka za vodećim (1:39.33), dok je brončano odličje osvojio Austrijanac Michael Matt sa 67 stotinki slabijim vremenom od zlatnog Myhrera (1:39.66).

Istok Rodeš bio je najbolje plasirani hrvatski skijaš, dok je Elias Kolega također uspio ostvariti krajnji plasman osvojivši 23. mjesto s 3 sekunde i 13 stotinki zaostatka. Ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli završiti slalomsku utrku - Matej Vidović, Filip Zubčić pod hrvatskom i Dalibor Šamšal pod mađarskom zastavom, nisu uspješno stigli do cilja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci