Vijesti / Sport

SAVATE Marija Kosi izborila finale svjetskog prvenstva

SAVATE Marija Kosi izborila finale svjetskog prvenstva

Na svjetskom prvenstvu koje je održano u Varaždinu od 23. do 24. lipnja u Areni, jedina predstavnica hrvatske reprezentacije Marija Kosi, iz Savate kluba Omega, plasirala se u finale svjetskog prvenstva koje će se održati krajem godine.

Marija je ponovo pokazala i dokazala kako je izvrsna natjecateljica te je svojim uspjesima nadvladala svoje protivnice, pobjedama nad čvrstom i iznimno opasnom Bugarkom, i nepredvidivom predstavnicom Irana završila je prvi dan natjecanja sa dvije pobjede i bila je bliža postavljenom cilju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dan Marija je, usprkos ozljedama, ušla u ring pokazala kvalitetu i iskustvo te je pobjedom nad agresivnom predstavnicom Tunisa osigurala finale. U finalu je dočekuje francuskinja Cirelle Giordyas koja je također svim pobjedama u finalu svjetskog prvenstva pa se očekuje izvrsna borba dvije iznimno kvalitetnih i opasnih borkinja.

Plasman u finale rezultat je kvalitetnog rada u klubu, predanosti i upornosti u treninzima i svakodnevnog odricanja. Mariju vode dva trenera sa kvalitetnim i stručnim pristupom, profesori kineziolozi Miljenko Rožmarić i Emerik Večerić.

Uz Mariju hrvatski savate bogatiji je za dva juniorska zlata koja su osvojili predstavnici pit bull Splita, te jednim plasmanom u finale predstavnika Stubice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci