Vijesti / Sport

Sari Kolak i Heleni Dretar Karić uručena odlikovanja Reda Danice hrvatske

Sari Kolak i Heleni Dretar Karić uručena odlikovanja Reda Danice hrvatske

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović na jučerašnjem je svečanom prijemu uručila odlikovanja i pohvale Republike Hrvatske za 2016. godinu. Među odlikovanima su i sportaši i sportašice, a ova je olimpijska godina bila iznimno uspješna.

- Priznanja koja će vam se danas dodijeliti obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom dali u više područja našeg javnog života: u kulturi i umjetnosti, znanosti, inovacijama, sportu, novinarstvu, svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti, posebno u pomoći ženama stradalim u Domovinskom ratu, kao i svakodnevnom spašavanju unesrećenih ljudi – rekla je predsjednica Grabar Kitarović obraćajući se odlikovanima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako su odlikovani brojni sportaši i sportski djelatnici, a Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovane su Sara Kolak i Helena Dretar Karić.

Dodala je kako sportašima duguju radost brojnih uspjeha, kojima nas predstavljaju kao zemlju koja je po mnogočemu sportski fenomen, s nadprosječnim brojem vrhunskih sportaša i sportskih uspjeha u odnosu na broj stanovnika to više što su hrvatski sportaši uspješni u gotovo svim sportovima.




Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci