Vijesti / Sport

'Sara Kolak najveće je iznenađenje cijelog atletskog programa u Riju'

'Sara Kolak najveće je iznenađenje cijelog atletskog programa u Riju'

Bjelosvjetski prognozeri bili su u pravu kada su predviđali da će Hrvatska u Riju osvojiti osam, a možda i više medalja. A da je riječ o fascinantnom dometu hrvatskih sportaša pokazuje i ljestvica koja nas svrstava na 4. mjesto po broju zlata po glavi stanovnika odnosno na 7. mjesto po broju ukupnih medalja na broj stanovnika. A to je ushitilo i predsjednika HOO-a Zlatka Matešu.

- Premda nam to neki ne priznaju, sustav sporta postoji, jer postoje i klubovi, stručni rad pa su svi ti osvajači medalja i njihovi treneri u nekom od razvojnih programa HOO-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bili bi i bolji kad bi Hrvatska imala nacionalnu strategiju sporta.

- Rok za izradu nacionalne strategije bio je devet mjeseci, a prošlo je devet godina. Sada su sve ove medaje u žiži interesa javnosti, no ako ćemo o tome pričati za četiri mjeseca bit će opet kao i prije četiri mjeseca.

Da je Mateša u pravu pokazala je i televizijska debata dvojice kandidata za premijera, Milanovića i Plenkovića, u kojoj niti jedan nije pokazao zanimanje za ulaganje u sport, no čelniku HOO-a ni to zasad raspoloženje ne kvari.

- Nisam čovjek koji burno reagira, no u meni plamti radost. Zlato Fantele i Marenića melem je na sve jedriličarske rane, a Sara Kolak je hoolywoodska priča. Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe mi je rekao da je ona najveće iznenađenje cijelog atletskog programa u Riju. Čestitao mi je i predsjednik MOO-a Thomas Bach rekavši da s obzirom na broj stanovnika predstavljamo sportsko čudo obećavši da će 10. rujna doći u Zagreb na proslavu 25 godina HOO-a.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci