Vijesti / Sport

Rukometaši Vidovca nevjerojatnim preokretom do pobjede protiv Đakova

Rukometaši Vidovca nevjerojatnim preokretom do pobjede protiv Đakova

Nevjerojatna utakmica igrala se u subotu navečer u Vidovcu. Domaći Vidovec ugostio je bivšeg premijerligaša Đakovo, a gledatelji su svjedočili rijetko viđenom preokretu, od minus dva do pobjede u zadnjoj minuti.

Vidovec je bolje otvorio susret, poveo 3:1, potom i 4:2, no gosti izjednačuju na 5:5, a sve do kraja poluvremena gledamo izjednačenu utakmicu. Vidovčani su opet poveli s dva gola razlike, 12:10, no na odmor se ipak otišlo s izjednačenim rezultatom - 14:14.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U redovima domaćina nije igrao važan vanjski igrač Damir Turković, što je bio priličan hendikep za trenera Igora Senečića. Najveći teret pao je stoga na Marija Dobovičnika, koji je samo u prvom poluvremenu postigao šest golova. Sukladno očekivanjima, Đakovo se potvrdilo kao vrlo ozbiljna ekipa, koja ima želju iduće vratiti se u Premier ligu.

Predvođeni Robertom Filipovićem gosti kreću bolje u nastavak igre i nakon deset minuta igre imaju tri pogotka prednosti. Domaći zovu time-out, približavaju se, no ponovno padaju u „crnu rupu“, a samo sedam minuta prije kraja, Đakovo vodi s velika četiri gola prednosti - 23:27.

Slijedi novi time-out i pokušaj povratka vidovečkih rukometaša. Vraćaju se igrači Igora Senečića na 26:27, ali potom slijedi gol Đakova i dvije minute kraja prednost je dva gola - 26:28. A onda u posljednjoj minuti utakmice Vidovec postiže čak tri pogotka.

Bila je to neviđena drama. Lovrenčić na ulasku u posljednju minutu smanjuje na -1, Đakovo ne realizira napad, a Dobovičnik samo 15 sekundi prije kraja postiže gol za izjednačenje.

Bio je to čak 14. pogodak sjajnog Dobovičnika, i činilo se da je glavni cilj zadržati teško stečeni bod.

No potom slijedi neviđena pogreška gostiju, koji rade korake, 12 sekundi prije kraja. Domaćin kreće u posljednji napad, a u posljednjim sekundama Kristijan Štefičar donosi i pobjedu za MRK Vidovec i veliko veselje domaćih navijača.

Vidovečka dvorana tako je ostala neosvojiva tvrđava i u snažnoj 1. HRL. Ovom pobjedom Vidovec ima osam bodova, a na tablici je prestigao Đakovo te se nalazi na 4. mjestu. U idućem kolu Vidovec igra još jedan derbi, na gostovanju kod Moslavine u Kutini, koja je u ovom kolu doživjela prvi poraz, na gostovanju u Sesvetama, te sad dijeli prvo mjesto s Maksimirom.

Vidovec – Đakovo 29:28 (14:14)

Vidovec – Grd, Buhin, Dobovičnik 14(5), Blaži, Štefičar 3, Minđek 2, Kolarić, Kelemen 2, M. Melnjak 1, Turković, Matučec, Horenec, Težak 5, Lovrenčić 2, Hajsok. Trener: Igor Senečić.
Đakovo – Ostajmer, Ćuk, Bradarić, Perković, Tot, Kovač 7(3), Perlić 6, Čurić 2, Knežić 1, Punda, Klepo, Goluža, Filipović 7, Rotim 3(1), Šimić 2, Jukić. Trener: Perica Martić.

Rezultati 6. kola:
Vidovec – Đakovo 29:28
Dugo Selo – Đakovo 29:28
Ivanić – Maksimir Pastela 23:27
KTC – Ivančica Ivanec 38:31
Bjelovar – Medveščak 34:27
Sesvete – Moslavina 31:25
Osijek – Garešnica 32:22

Poredak nakon 6. kola: Maksimir Pastela 10 bodova, Moslavina 10, Sesvete 8, Vidovec 8, Đakovo 7, Osijek 6, KTC 6, Nova Gradiška 6, Bjelovar 6, Dugo Selo 6, Ivanić 5, Garešnica 4, Ivančica Ivanec 2, Medveščak 0.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci