Vijesti / Sport

RUKOMET U Areni GRK Varaždin ugošćuje Umag, a Zagreb Vojvodinu

RUKOMET U Areni GRK Varaždin ugošćuje Umag, a Zagreb Vojvodinu

Dan za rukomet ponovno je u varaždinskoj Areni. Posljednje jesensko kolo Premijer, ali i SEHA lige odigrat će se ove subote na parketu dvorane na Dravi. U domaćem će prvenstvu GRK Varaždin ugostiti Umag, dok će u regionalnoj ligi PPD Zagreb ugostiti ekipu Vojvodine.

Sutrašnjim susretom Dabrovi će zaključiti polusezonu u kojoj zasad imaju 6 pobjeda, 1 neodlučen susret i 4 poraza. S 13 bodova na kontu, trenutno se nalaze na 3. mjestu sa samo dva boda zaostatka za vodećom Dubravom. Mlada momčad imala je momenata blještavila, ali i crnih rupa što je i očekivano s obzirom na to da većina njih još uvijek sazrijeva u rukometnom smislu. Svoj osvrt na ono što je iza njih dao je trener GRK-a Željko Čagalj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ove sezone složili smo skroz jednu novu momčad u kojoj dominiraju mladi igrači. Njihovi dometi još nisu u gornjoj granici jer smo ih skupili kako bi oni kao ekipa mogli trajati, a kroz godinu dvije i biti u borbi za SEHA ligu. Imali smo velikih oscilacija, od dobrih do loših utakmica. Sve o svemu, dva boda razlike do vodećih je dobar rezultat, ali valja napomenuti dva velika kiksa na domaćem terenu (Metalac i Zamet). No, s ovom mladom momčadi oscilacije su put prema odrastanju i prema našem cilju - ostati skroman, trenirati i imati čim manje oscilacija, uz rast kvalitete ekipe - rekao je trener Dabrova

U prvoj utakmici protiv sutrašnjeg protivnika Varaždin je pobijedio 16:19 uz samo 4 primljena pogotka u drugom poluvremenu. U posljednjem domaćem kolu publika očekuje pobjedu, a trener zna što može očekivati.

- Umag je dobra momčad s kontinuitetom dobrih igara. Možemo očekivati napaljen i koncentriran Umag koji može dobiti puno, a ne izgubiti previše. Mi imamo imperativ ozbiljne utakmice i odnošenja bodova jer pobjedom u toj utakmici radimo velik korak prema Ligi za prvaka. Također, pobjeda bi nam olakšala pripremu i trening za nastavak sezone - zaključio je Čagalj.

U predigri derbija Premijer lige, Plinari će ugostiti posljednjeplasiranu Vojvodinu, također s imperativom pobjede u borbi za vrh SEHA lige.

Utakmice će se odigrati u subotu, 16. prosinca. Ona između PPD Zagreba i Vojvodine na rasporedu je od 18 sati,dok se derbi između GRK-a i Umaga igra s početkom u 20 sati u varaždinskoj Areni. Ulaznica još ima, a svi zainteresirani mogu ih potražiti u Caffe baru Marocchino2, Grofici Marici na Korzu i u CB Picabia.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci