Vijesti / Sport

RUKOMET Kadeti GRK Varaždina osmi na završnici, Budinski u momčadi prvenstva

RUKOMET Kadeti GRK Varaždina osmi na završnici, Budinski u momčadi prvenstva

Kadeti GRK-a Varaždin 1930 na završnom su turniru prvenstva Hrvatske završili kao posljednjeplasirani, osmi. No, valja napomenuti kako su na tom putu bili primorani iz utakmice u utakmicu igrati s ponekim prvotimcem manje, što je i na kraju rezultiralo posljednjim mjestom. Ipak, do posebnog je izražaja došao najbolji pojedinac u redovima Dabrova, Antonio Budinski, koji je na poziciji desnog krila izabran u prvu sedmorku turnira.

Mladi Dabrovi plasirali su se na završnicu osvojivši drugo mjesto u ligaškom dijelu natjecanja s jednakim brojem bodova (41) kao i prvoplasirani PPD Zagreb. U Umagu su smješteni u skupinu s vršnjacima iz Karlovca, Zadra i riječkog Zameta

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na otvaranju turnira pobijedili su Zadar 30:18, da bi u drugoj utakmici od Zameta izgubili rezultatom 13:19. Također, nakon utakmice protiv Zameta, mladi Dabrovi morali su u borbu za plasman krenuti bez 4 ozlijeđena igrača - Tačija, Žganeca, Artića i L. Pučeka.

Vjerojatno je to i bila prekretnica završnice za mlade varaždinske rukometaše, jer su nakon poraza protiv Zameta nanizali još tri poraza. U skupini protiv Karlovca 21:25 te u raspucavanju protiv Dubrave 22:24 i ZG Dubrave 24:18.

Mladi su Dabrovi tako nakon veoma uspješnu ligašku sezonu, gdje su bili drugi, s istim brojem bodova kao i PPD Zagreb, završili na osmom mjestu.

- Na završnici nismo imali sreće s ozljedama te smo jedinu utakmicu u kojoj smo bili kompletni i dobili. Nakon toga, sve je 'krenulo nizbrdo' jer nismo uspjeli držati tempo na našoj razini. Sve su to bile egal utakmice i nitko nas nije nadigrao. Ovo je dobar uspjeh jer ipak, pokazali smo svoju kvalitetu u ligaškom dijelu natjecanja, dok smo na završnici stradali od samog tempa i sustava natjecanja, ali sve o svemu, dobra je sezona iza nas - zaključio je trener Dabrova, Siniša Radujković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci