Vijesti / Sport

Hrvatska otvara Europsko prvenstvo na vlastitom tlu u velikom srazu sa Srbijom

Hrvatska otvara Europsko prvenstvo na vlastitom tlu u velikom srazu sa Srbijom

Hrvatska od 20.30 sati otvara Europsko prvenstvo na vlastitom tlu u velikom srazu sa Srbijom.

Jedini je cilj zlato. Sve ispod toga nažalost dovest će do kritika. 'Svima sve opraštam', kazao je tijekom priprema izbornik Lino Červar. Službeno, sve počinje večeras. Hrvatska protiv Srbije u punoj Spaladium Areni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srbija je 'nagurala' mnoštvo prijateljskih utakmica u pripremno razdoblje, sve od reda zaključivši s porazom. Goran Šprem, RTL-ov stručni komentator, ističe da su zbog toga pod strahovitim pritiskom.

'Možda su kalkulirali po rezultatima, ali sigurno nisu imali namjeru doći u Split s pet poraza. To je strašno teška situacija. Na njima je pritisak. Hrvatska je puno jača i kvalitetnija.'

Srbija ima snažnu vanjsku liniju, s igračima iz najjačih europskih klubova. Kako zaustaviti Nenadića, Vujina, Šešuma i Đorđića? - 'Obrana je ključna. Mislim da će Červar ići s 5+1 tijekom većine utakmice', smatra Šprem, koji se ne pribojava srbijanske grubosti, koju je ta reprezentacija prikazala čak i u prijateljskim utakmicama sa Slovenijom.

Puno se energije trošilo na sve izvan rukometa. 'Utakmica je dobila jednu drugu dimenziju, ali na terenu ćemo vidjeti tko što može.'

Tko će na hrvatskog lijevog vanjskog? - 'Do sada je Lino u pravilu igrao s dva niska igrača na toj poziciji. Dakle vjerujem da će početi s Cindrićem, Duvnjakom ili Karačićem na lijevom', smatra Šprem.

'Ovo je Europsko prvenstvo, ovdje nema opuštanja. Svaku utakmicu moraš biti na 100 posto', kazao je Goran Šprem, RTL-ov stručni komentator, koji istile da je na Srbima strahovit pritisak zbog 0:5 omjera u pripremnim utakmicama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci