Vijesti / Sport

ROBERTO BURIĆ Europski prvak u fitnessu i bodybuildingu i uspješan student

ROBERTO BURIĆ Europski prvak u fitnessu i bodybuildingu i uspješan student

Roberto Burić iz Pregrade studira informatiku na varaždinskom FOI-u, no, ono što Roberta razlikuje od ostalih studenata jest sport kojim se bavi, a to je bodybuilding.

Roberto je dokaz da mišićavo tijelo mogu imati i studenti, bez obzira na svoje studenske obaveze i posao.

Fitnessom se počeo baviti sa 17 godina, a sve je krenulo kada je ozlijedio leđa te je krenuo u teretanu kako bi ojačao leđne mišiće.



- Kad mi je završila matura i svi ispiti u srednjoj onda sam krenuo ozbiljnije doma trenirati, međutim, tek kad sam došao u Varaždin sam u teretanu krenuo ozbiljnije - rekao je Roberto.

Prošle godine u proljeće Roberto je u Budimpešti postao i europski prvak u bodybuildingu i fitnessu.

- To je ujedno bilo moje prvo ozbiljno natjecanje i osvojio sam prvo mjesto u kategoriji Men's Physique - rekao je Roberto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



U današnjem vremenu popularne su brojne dijete, međutim, Roberto savjetuje kako je za početak najbitnije dobro rasporediti obroke kroz dan i izbaciti nezdravu hranu.

- Za mršavljenje bi trebalo jesti malo manje ugljikohidrata i masti, a više povrća i proteinske hrane, a ljudima koji žele postići veću mišićnu masu preporučio bi da jedu više kvalitetnih ugljikohidrata i proteina - istaknuo je Roberto.

U našem društvu postoje brojne predrasude o proteinima, a Roberto naglašava kako je to potpuno neopravdano.

- Proteini su samo dodatak prehrani, problem je u tome što na ovim prostorima o tome ima dosta predrasuda. Proteini se dobivaju iz sirutke. Ponekad je teško unijeti u tijelo dovoljno proteina samo preko hrane, a potrebni su za rast i regeneraciju mišića nakon napornih treninga. Opet niti sami proteini nisu dovoljni, ne bi se trebalo pretjerivati ni u čemu - rekao je Roberto.

Roberto trenira 5 do 6 puta tjedno, a svaki dan radi drugu skupinu mišića.

- Jedan dan treniram gornji dio tijela, jedan dan donji. Što se tiče prehrane, sad sam krenuo s pripremama, imam deset tjedana do sljedećeg natjecanja, i imam dnevno 7 obroka, raspoređena na svaka tri sata - istaknuo je Roberto.

U Varaždinu ima nekoliko dobrih bodybuildera i bodybuilderica, ali ovaj sport na našim prostorima nije previše popularan.

- Ovaj sport je najpopularniji u Americi, ovdje ima previše predrasuda. Često se može čuti kako to nije zdravo, ali sve je više 'in' ići u teretanu na trening nego sjediti na kavi - rekao je Roberto za kraj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci