Vijesti / Sport

PRIJATELJSTVO Antun Jukić: 'Bit će mi čast voditi momčad Varteksa na Poljudu!'

PRIJATELJSTVO Antun Jukić: 'Bit će mi čast voditi momčad Varteksa na Poljudu!'

U Jalkovcu je 17. svibnja 2015. godine odigrana prijateljska utakmica između Varteksa i Hajduka. Utakmica je završila rezultatom 0:4 za Hajduk, mada je to bila sporedna stvar, jer označavala je nešto puno veće. Rezultati toga vidljivi su danas, samo nekoliko dana prije nego će Varteks gostovati na Poljudu, gdje će 14. siječnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka i tako ojačati partnerstvo sa splitskim klubom.

Višegodišnja sportsko-poslovna suradnja s Hajdukom službeno je potpisana u ljeto prošle godine, no prijateljstvo je počelo u studenom 2014. godine, koji je ostao upamćen kao mjesec 'neodigranog derbija'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tada su igrači Varteksa, u posljednjoj jesenskoj utakmici 1. Županijske nogometne lige protiv NK Obreš, istrčali na teren u majicama podrške za HNK Hajduk Split, koji je zbog 'crnih lista', napravljenih za njihove navijače, odbio nastupiti na Maksimiru te time postao simbolom borbe protiv samovolje HNS-a.

Novi put

Potez je to koji se smatrao ispravnim i moralnim u borbi za poštenim nogometom, ali i spojio ova dva kluba te ih istaknuo kao predvodnike novog, poštenog i časnog puta u hrvatskom nogometu.

Četiri godine kasnije, trećeligaški klub NK Varteks bit će gost Hajduku u prijateljskoj utakmici na Poljudu. Svoje viđenje partnerstva, ali i pripreme za samu utakmicu, prokomentirao je i trener Varteksa, Antun Jukić.

- U Splitu prije svega očekujem jedno lijepo druženje, gajenje prijateljskih odnosa i utakmicu bez natjecateljskog naboja. Utakmica sama je po sebi izrazito prijateljskog karaktera te nosi isključivo iskustvo igranja u prekrasnom ambijentu uz White Stonese i Torcidu na jednom od najljepših stadiona, Poljudu - rekao je Jukić.

Također, izrazio je i čast vođenja momčadi na 'svetom tlu' u Splitu, prije nego 18. siječnja povuče momčad u osamu i pripremi je za nastavak prvenstva.

- Za mene osobno, bit će čast voditi momčad Varteksa na Poljudu, te ću zasigurno uživati. Igrom ćemo se pokušati othrvati velikom protivniku i časno se predstaviti Splitskoj publici, koju pozivam da se odazove u što većem broju - otkrio nam je trener Varteksa.

Da publike ne nedostaje pobrinut će se i navijači oba kluba, pa će tako White Stones, Torcida i svi ostali ljubitelji nogometa bodriti svoje momčadi zajedno, na istočnoj tribini, uz popratni navijački dekor, kojim će dati dodatnu notu ovom prijateljskom druženju.

Utakmica na Poljudu počinje u 13 sati, uz besplatan ulaz za sve ljubitelje nogometa i simpatizere ovih dvaju klubova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci