Vijesti / Sport

U odličnoj utakmici pred 3000 gledatelja Vinkovčani kaznili promašaje domaćih

U odličnoj utakmici pred 3000 gledatelja Vinkovčani kaznili promašaje domaćih

U šesnaestini finala hrvatskog kupa, na stadion Varteksa stigao je prvoligaš Cibalia, a kao i lani protiv Slaven Belupa, u odličnoj utakmici, nogometaši Varaždina nisu uspjeli protiv uglednog prvoligaša, iako su u utakmici bili, u najmanju ruku, ravnopravan protivnik. 

> FOTOGALERIJA Varaždin igrom oduševio gledatelje, no rezultatom rastužio

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na samom početku dosta uzbuđenja za solidno ispunjene tribine stadiona Varteksa, oko 3000 gledatelja, a počelo je svečano, oproštajem Nikole Šafarića od NK Varaždina.

Već u prvoj minuti jedna opasna akcija domaćih, lopta je dugo 'plesala' po kaznenom prostoru gostiju, domaćin traži čak i igranje rukom, a sve završava oštrim udarcem Šimeka s ruba 16-erca, koja odlazi pored gola.

Domaći su solidno otvorili utakmicu, a odličnu šansu imali su i u 7. minuti, kada je Golubar povukao, u svojem stilu, dodao Eriću, koji mu vraća na ulasku u 16-erac, no puca pored gola.

 Nakon uvodnog pritiska gosti su preuzeli inicijativu, u nekoliko navrata opasno prijetili, a obrana domaćih je rasčišćavala u posljednji trenutak. Najbliže pogotku bili su u 23. minuti, kada Kordić glavom puca preko gola.

Igralo se prilično otvoreno, a Varaždin je u nekoliko navrata stigao tik do završnog pasa i pogotka. Ipak, obrana Vinkovčana potvrdila je prvoligaški status. Predkraj poluvremena ponovno prava uzbuđenja pred vratima gostiju, odličan udarac Jerteca vratar Šubarić brani krajnjim naporom, a u nastavku Glavica puca preko gola.

Odmah na početku nastavka Glavica odlično kombinira sa Sambolcem, ali na kraju je njegovo dodavanje zaustavljeno na petercu. Samo nekoliko minuta kasnije Glavica još jednom prijeti svojem bivšem klubu, ali udarac blokira njegov suigrač Golubar.

U 56. minuti i treća velika prigoda Glavice. Loptu u prazan prostor ubacuje Sambolec, a Glavica prolazi po desnoj strani, ulazi u kazneni prostor, no u trenutku udarca, obrana Vinkovčana mu skida s noge.

Dvije minute kasnije i prva prijetnja pred domaćim golom, kada na povratnu loptu, s ruba kaznenog prostora Pervan puca preko gola.

Hladan tuš za domaćina usljedio je u 64. minuti. Mlakić dobro prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, gdje je Marko Dabro u naletu iz blizine pogodio mrežu Nevistića.

Svega nekoliko minuta kasnije, još jedan hladan tuš za publiku. Korner za goste s lijeve strane, Nevistiću lopta ispada iz ruku, dolazi do Peričića, koji pogađa iz neposredne blizine za 0:2.

Igrači Marija Kovačevića se nisu predavali, htjeli su stići do tog pogotka, koji bi im otvorio nadu u povratak u utakmicu, no ponovno su njihovi pokušaji završavali jako blizu gola.

Kovačević je bacio sve karte u napad, u igru su ušli i Kolarić i Sačer, a gosti to skoro koriste u 77. minuti, kada Dabro odličnim udarcem s preko 30 minuta trese vratnicu.

Deset minuta kasnije, konačno se otvorila mreža gostiju. Odličan prolaz i kombinacija Jerteca i Kolarića, Jertec prolazi po desnoj strani, upošljava Golubara, koji pogađa s desetak metara. U 89. minuti velika prigoda za izjednačanje, Erić dolazi sam pred vratara gostiju, no njegov udarac vratar brani.

Do kraja utakmice gledamo napetu utakmicu, igrači Varaždina pokušali su sve ne bi li stigli do izjednačenje i produžetaka, no na kraju nisu uspjeli. Ostali su kratki za jedan gol, iako su pokazali da se mogu ravnopravno nositi s prvoligašem. Kao i lani protiv Slaven Belupa, nedostajalo je tek malo sreće za prolaz. 

Priznao je to i trener Cibalije Mladen Bartolović.

- Nama je danas jedini cilj bio proći. Ekipa Varaždina me ugodno iznenadila, čestitam im na sjajnoj igri, i danas su mogli proći. Mislim da je bila odlična utakmica, mnoštvo prigoda na obje strane, gledatelji su mogli uživati. Mi smo uspjeli zabiti, i šokirati domaćina, ali i tada se Varaždin nije predao. Odlična utakmica, neki igrači domaćih su me oduševili, posebice Jertec, s koijm sam nekad igrao u Hajduku, bio je enigma za našu ekipu - istaknuo je Bartolović.

Nešto utučeniji bio je trener domaćih, kao i većina gledatelja na stadionu, radi krajnjeg ishoda.

- Igralo se otvoreno na obje strane, a u prvom poluvremenu smo morali voditi. I nastavak smo otvorili sa šansama, i onda, takoreći iz ničega, gubimo 0:2. Ponosaa sam na moje dečke jer se nisu predali. Pokušavali smo sve, imali i kod 2:1 još šansi, nevjerojatno kako ništa nije išlo u gol. Ne mogu prigovoriti napadačima, nikad to ne činim kada ulaze u šanse, što je najvažnije, ali jednostavno falio je taj zadnji pas, završnica. Ništa, idemo dalje, slijedi nam Kustošija, idemo hrabro dalje u prvenstvu - zaključio je Kovačević. 

Varaždin – Cibalia 1:2 (0:0)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 3000. Suci: Vučković, Pušić, Jović (svi Zagreb)

Strijelci: 0:1 Dabro(64), 0:2 Peričić (68), 1:2 Golubar (81)

Varaždin (3-5-2): Nevistić - Čelić, Prahić, Senić (od 68. Sačer) – Sambolec (od 66. Kolarić), Golubar, Šimek, Jertec, Bamidele – Erić, Glavica (od 79. Vuk). Trener: Mario Kovačević.

Cibalia (4-2-3-1): Šubarić – Karamarko, Milić, Peričić, Rubić – Filipović, Pervan (od 60. Stepčić) – Kordić (od 60. Mlakić), Vitaić, Miličević (od 88. Štrkalj) – Dabro. Trener: Mladen Bartolović.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci