Vijesti / Sport

POVRATAK Vrhunska odbojka u Varaždinu: Kitro Varaždin neće biti samo prolaznik

POVRATAK Vrhunska odbojka u Varaždinu: Kitro Varaždin neće biti samo prolaznik

Vrhunska hrvatska odbojka od iduće godine ponovno će 'stanovati' u Varaždinu. Odbojkaši Kitro Varaždina pobjedom nad Splitom u nedjelju plasirali su se u Superligu te se nakon nekoliko godina vratili u elitno natjecanje.

> USPJEH Odbojkaši Kitroa Varaždina plasirali se u Superligu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zapravo, već za par tjedana, u Varžadin će u sklopu playoffa stići jedan od dvije najbolje hrvatske ekipe, zagrebačka Mladost ili Marina Kaštela, što su Varaždinci izborili osvajanjem jednog od prva dva mjesta u Prvoj ligi, matematički osiguravši to i kolo prije kraja pobjedom nad Splitom.

- Bilo je danas lijepo, vrlo teško, a ulog je bio velik pa je i razumljivo do neke mjere, jer su i Splićani imali neke teoretske šanse. Srećom, uz sve probleme u igri, uspjeli smo prelomiti u našu koristi. Čeka nas još Zadar, onda i playoff. Ulazak u  Superligu je velika stvar, no koncentrirani smo prvo na završetak ove sezone – kazao je trener OK Kitro Varaždina, iskusni Josip Klein, čije zasluge za konsolidaciju i formu ekipe, te novi odbojkaši uspjeh su zasigurno velike.  

Priznaje da mu nije bilo lako na klupi, a nije mogao računati niti na prvog tehničara Tomislava Žganeca, koji je ozlijedio ahilovu tetivu prije nekoliko mjeseci, a niti na pričuvnog Vanju Roginu. Teret je podnio najiskusniji na terenu Goran Jošić, koji tu poziciju nije igrao nikad u dugogodišnjoj karijeri.

- Pobijedili smo danas, ali nije bilo lagano, no na kraju slavimo. Čeka nas još Zadar, a onda jedna od dvije najbolje ekipe u playoffu. Bit će sigurno sjajno iskustvo, naročito za ove mlađe dečke, igrati protiv jedne od ekipa koja imaju zajedno dvadeset i nešto naslova prvaka – istaknuo je kapetan Goran Jošić.

Od hrvatske samostalnosti Kaštelani i Mladostaši zapravo imaju sve, osim dva koja je osvojio Varaždin, 2004. i 2005. godine. Jošić je i tada igrao, Varaždin je osvojio i kup 2007. godine, nakon čega je uglavnom uslijedio pad, te uglavnom posrtaji varaždinske odbojke.

Prije dvije sezone klub je bio u vrlo teškoj poziciji, činilo se i bezizlazno, no posložila se kvalitetna ekipa, na čelu s predsjednikom kluba Damirom Martinčevićem, a nekako su nagovorili i prvo ime varaždinske odbojke, vjeorjatno i u povijesti, Josipa Kleina, da preuzme klupu. Polako su se poslagivale kockice, a mukotrpan rad polako dolazi na naplatu.

- Moramo sada završiti sezonu, proanalizirati gdje smo i kako ćemo, no sigurno da u Superligi ne želimo biti samo prolaznici, želimo igrati kvalitetnu odbojku. Planiramo se za to i pojačati s nekoliko igrača, no jednako važno nam je i posložiti kvalitetno i raditi s mladima, što mora biti temelj kluba – ističe Martinčević.

No, slijedit će naravno i borba s organizacijskim i financijskim problemima. Superliga će ipak koštati i nešto više, a ovisno o financijama u klubu će potražiti i igračka pojačanja. Radi se uglavnom i poziciji tehničara te još jednog kvalitetnog primača. Uglavnom, svi sportski zaljubljenici će u idućoj sezoni gledati najbolje hrvatske ekipe, Kaštelane, Mladost, Mursu, ali i susjede iz Črečana, OK Međimurje Centrometal.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci