POJAČANJE Stolnotenisač svjetskog ranga igrat će za varaždinski Starr

POJAČANJE Stolnotenisač svjetskog ranga igrat će za varaždinski Starr

Tan Ruiwu je stigao u Varaždin i trenira s igračima STK Starr. U subotu će nastupiti za STK Starr protiv GSTK Zagreb u 8. kolu HEP Superlige.

Podsjetimo se da je Tan, Kinez s hrvatskom putovnicom osvojio pet europskih medalja za Hrvatsku, a sada će nositi grb grada Varaždina na svojem dresu.

Tan Ruiwu je hrvatski stolnotenisač kineskog porijekla koji pripada najvišem rangu svjetskih stolnoteniskih igrača. Kao 15-godišnjak osvaja Igre mladih u Moskvi pobjedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Ryua Seunga Mina. S tadašnjim klubom osvojio je i naslov prvaka Kine, a bio je i juniorski prvak Azije. 2004. godine došao je u Hrvatsku igrati za STK Večernji list i kasnije za STK Dr. Časl.

Kasnije je uzeo hrvatsko državljanstvo i za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja. Dva osvojena srebra s EP u Beogradu, iz ekipnog dijela te u parovima, u Lisabonu na EP osvojio je zlato u parovima, u Dnaskoj na EP srebro pojedinačno, te ekipnu broncu za Hrvatsku.

- Dolazim na poziv prijatelja Ronalda Ređepa iz STK Starr s kojim sam zajedno igrao u STK Dr. Časl. Trebao sam igrati i prošle godine, ali zbog poslova u Kini nisam imao vremena. Ne dolazim iz finacijskih razloga već želim pomoći prijatelju i razvijati zajednički stolni tenis u Varaždinu i okolici - naglasio je Tan koji je nastupio i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Tan Ruiwu odrađivat će i dio trenerskog posla, posebno onog koji se odnosi na mlade igrače. Tako da će mladi članovi kluba imati priliku razvijati se uz svjetkog igrača i tako napredovati u Varaždinu bez potrebe odlaska u veće stolnotensike centre.

- Naš je cilj stvoriti uvjete za razvoj mladih igrača u Varaždinu ali i dolazak stranih reprezentacija na sparing i pripreme u Varaždin - podsjetio je Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starrte dodao kako će sljedeće sezone biti cilj osvajanje hrvatskog prvenstva.

To bi dodatno trebalo privući sponzore, ali i priliku za gospodarsku suradnju Kine i Varaždina. U klubu je ostao i prošlogodišnji prvi reket Zeng Jia, tako da je STK Starr ozbiljno pojačan za sljedeću sezonu i na europskom planu.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Čudesna večer Marija Manđukića: Realu dao dva gola, ali u dramatičnom i spornom fotofinišu Real prošao dalje