Vijesti / Sport

PLIVANJE Barok na mitingu 'Sv. Nikola' osvojio do sada najveći broj medalja

PLIVANJE  Barok na mitingu 'Sv. Nikola' osvojio do sada najveći broj medalja

U srijedu, 6. prosinca, povodom dana Grada Varaždina, već tradicionalno, PK Barok okupio je sve svoje članove na Revijalnom natjecanju.

Ove godine je održano po 11. put i okupilo je više od 180 mladih plivačica i plivača.  Svi oni su demonstrirali svoja plivačko umijeća pred prepunim tribinama, a nekima je ovo bilo i prvo natjecanje u njihovoj budućoj plivačkoj karijeri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da sve bude po 'pravilima', pobrinuo se i sam Sveti Nikola koji ih je 'počastio' svojim dolaskom, ali i brdom slatkiša što je posebno razveselilo najmlađe članove.

Svim sudionicima su uručeni prigodni pokloni, a najmlađi su se okitili i medaljama.

Nagradu za iznimne uspjehe u protekloj sezoni dobila je reprezentativka Martina Štefinec osvajačica srebrne i dvije brončane medalje s državnog prvenstva u kategoriji ml. juniorki i juniorki te njena trenerica, Nikolina Gudiček.

U subotu, 7. prosinca održan je i 7. međunarodni plivački miting 'Sv. Nikola'. Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je 395 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Slovenije, a od toga i 33 člana PK Barok. Klub je osvojio do sada najveći broj medalja njih 23 (4 zlatne, 10 srebrnih i 9 brončanih).

Plivači su također isplivali brojne A i B norme za Prvenstvo Hrvatske. Osim medalja, klub je osigurao i vrijedne nagrade koje su se dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji te 4 trofeja za najvrjedniji rezultat u kategoriji kadeta i mlađih kadeta (u muškoj i ženskoj kategoriji).

Trofeje su osvojili, u konkurenciji kadeta: Rea Kozeljac iz PK Kantride i Tin Gnjatović iz PK Medveščak, a u konkurenciji mlađih kadeta: Mia Hren iz Zagrebačkog plivačkog kluba i Grga Brkljačić iz zagrebačke Mladosti.

Također, posebnom novčanom nagradom nagrađeni su Tin Gnjatović i Rea Kozeljac za zbroj dva najvrjednija rezultata te njihovi treneri.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina.

U B kategoriji medalje su osvojili:

Niko Balenta: 3 srebra u disciplinama 100m slobodno, 200m delfin i 100 m delfin.

Luka Štumberger: 3 srebra u disciplinama 400m mješovito, 100m prsno i 800m slobodno.

Luka Kokotec: zlato na 200m leđno i bronca na 100m leđno.

Anamarija Zavrtnik: 3 bronce - na 100m delfin, 200m delfin i 800m slobodno.

Nika Dobovičnik: brončana medalja na 100m slobodno i srebrna na 400m slobodno.

Nika je u disciplini 400m slobodno isplivala mlađe juniorsku B normu za Prvenstvo Hrvatske, dok su svi ostali isplivali norme za Kadetsko PH. Petru Švetak  je uz 4. mjesto na 200m prsno, isplivala B normu za KadetskoPH.

Klub je i u C kategoriji bio uspješan:                                                                                                                                                                                                                                                                          Filip Kukec: zlato na 400m mješovito te je isplivao B normu u toj disciplini

Leona Juriša: zlato na 800m slobodno i srebro na 400m mješovito. Na 400m mješovito isplivala je A normu za Kadetsko PH.

U najmlađoj, D kategoriji, bile su dvije osvajačice:

Sara Marković: zlato na 100m delfin, 2 srebra - na 100m slobodno i 200m prsno, te broncu na 200m mješovito

Ivona Jurković: dva srebra - na 200m leđno i 100m leđno te broncu na 100m slobodno.

Nastupili su još: Vito Makoter, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Adam Kazić, Bruno Kosmačin, David Hrastovec, Davorin Suhanek, Karlo Lenčić, Matej Đaković, Andro Šantek, Mihael Kolarek, Sebastijan Matas, Dora Jurak, Ivona Valentak, Simona Crnčić, Hana Ivanković, Mila Mitrović, Ana Pitner, Anja Mirilović, Lara Ranković, Maša Manojlović, Mila Maretić i Jana Čok.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik, Ivan Čehok, a PK Barok se i ovaj put pokazao kao odličan domaćin i organizator.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci