Vijesti / Sport

PIKADO U Matuljima završeno prvenstvo Hrvatske, varaždinski Inporium solidan

PIKADO U Matuljima završeno prvenstvo Hrvatske, varaždinski Inporium solidan

Ekipa Janje Next Team iz Zagreba u konkurenciji seniorki te splitski Dioklecijan kod seniora osvojili su titule prvaka na 24. po redu ekipnom prvenstvu Hrvatske u pikadu koje je održano u Matuljima.

U Drugoj ligi kod seniora slavila je ekipa Light iz Solina, dok je kod trećeligaša najbolji bio Boom bar iz Splita. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupno 92 ekipe nastupile se na dvodnevnom natjecanju koje je u Matulje privuklo preko 650 pikadista iz svih krajeva Hrvatske.

Sve najbolje što ima hrvatski pikado moglo se vidjeti u Sportskoj dvorani OŠ 'Dr. Andrija Mohorovičić', uključujući sve igrače muške i ženske reprezentacije koje su obje aktualni prvaci Europe.

Za sve njih ovo je bila odličan test za predstojeće EP koje je na rasporedu od 10. do 16. lipnja u talijanskom Caorleu.

Na turniru su nastupali i naši pikadisti, i to ivanečki Inferno i varaždinski Inporium.

Ivanečki Inferno nastupao je u skupinama seniora 1. lige u kategoriji 501 double out, međutim nisu se uspjeli plasirati u nastavak natjecanja.

U natjecanju po skupinama poraženi od dubrovačke ekipe Ragusa 12-5, te od zagrebačke ekipe Agram dart team rezultatom 13-5. Članovi koji su nastupali za ekipu Inferna su Andrija Županić, Karlo Biškup, Marko Perhaj, Ivan Kušen i Antonio Kihas

Ekipa Inporiuma iz Varaždina u kategoriji seniora 2. lige u igri 501 master out ostvarila je zapaženi rezultat, ali im je nedostajalo malo sportske sreće.

U natjecanju po skupinama pobijedili su favoriziranu ekipu šibenski Snajper rezultatom 10-7, a dobru igru pružili su i protiv ekipe Klik iz Zagreba, koji su ovogodišnji finalisti kupa Grada Zagreba te ih pobijedili rezultatom 10-7.

 

Plasiravši se u knockout fazu turnira nesretno su izgubili od iskusnog riječkog Giardina rezultatom 9-8, ali su repasažu natjecanja pobijedili ekipu Team 666 iz Crikvenice, te u borbi za polufinale izgubili od solinske ekipe Arena i turnir završili na 9. mjestu.

Impresionira igra i mladog Danijela Benčića koji je imao učinak od čak 80 posto pobjeda, te se sigurno ubraja u najperpektivnije igrače pikada sa Varaždinskog područja.

Ekipu Inporiuma činili su Vedran Dužević, Danijel Benčić, Silvio Novak, Denis Pintarić, Tomislav Kaniški, Miljenko Videc i Miloš Kefelja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci