Vijesti / Sport

Petrijančani i Lepoglavčani ambiciozni uoči košarkaškog Final Foura C1 lige

Petrijančani i Lepoglavčani ambiciozni uoči košarkaškog Final Foura C1 lige

U petak, 21. travnja na rasporedu je završnica košarkaške C lige u kojoj nastupa nekoliko klubova iz Varaždinske županije. Druga ekipa ludbreškog Grafičara, varaždinska Vindija i KK Vinica svoj su nastup okončali nakon regularnog dijela prvenstva, a završnicu su izborile ekipe KK Petrijanec i KK Lepoglava.

Petrijanec je imao odličnu sezonu i ostvario omjer 18-4 što je bilo dovoljno za drugo mjesto, dok je Lepoglava sjajnim igrama u drugom dijelu prvenstva došla do omjera 15-7, kojeg ima i trećeplasirani Dubravčan, alii Dubravčan je imao bolji međusobni omjer. Na vrhu je neprikosnoven branitelj naslova Čakovec Globetka sa 22 pobjede, bez poraza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine završnica se prvi put igra na principu final foura, a domaćin je KK Rudar iz Murskog Središća. Globetka će u polufinalu igrati s Lepoglavom, a Petrijanec s Dubravčanom. Iskusna ekipa Petrijanca, ostala je na okupu u odnosu na prošle sezone, tu su Magaš, Klaneček i Škerbić,  kao najbolji strijelci, a pojačao ih je i Dino Benko uoči sezone. Sve to donijelo je nastavak kontinuiteta, i ponovno plasman među četiri najbolje ekipe u C1 ligi, kao i protekle dvije sezone.

Foto: Facebook.

- Napravili smo zaista puno ovu sezonu. Cilj nam je bio taj plasman na završnicu što smo i ostvarili. Čeka nas Dubravčan, no iako smo ih dobili oba puta u regularnom dijelu sezone, očekuje nas jedna sasvim nova borba, gdje je u tih 40 minuta sve moguće. Nama je bitno da budemo kompletni, da se svi okupimo i vjerujem da ćemo izboriti finale. Čakovec Globetka je veliki favorit ovog mini turnira jer su čitavu sezonu odradili besprijekorno bez poraza. Ako se i susretnemo s njima u finalu, sigurno ćemo dati sve od sebe da i iz tog susreta izađemo kao pobjednici - rekao nam je trener ekipe Petrijanca Goran Svaty.

Foto: Lepoglava.net

Jedno od najuogodnijih iznenađenja sezone u C1 ligi svakako su bili i košarkaši Lepoglave. Oni su se ove sezone igrački posložili, vratili neke svoje igrače iz drugih sredina, neke nagovorili da ponovno obuku košarkaški dres, a samo međuosbni omjer dijelio ih je i od trećeg mjesta tablice. Svakako se mora pohvaliti i odličan rad s mladima, pa je tako Lepoglava danas spoj mladosti i iskustva. Najefikasniji su uglavnom Husnjak, Sokol i Maček, ali i juniori Paska, Sanković, Šobak, Pečevski, pod vodstvom trenera Kristijana Marđetka, dobivaju sve veću minutažu. Velika je to zasluga svakako i super-iskusnog Damira Mačeka, koji je trener u omladinskim kategorijama, ali još uvijek i jedan od nositelja igre na parketu, i 'spiritus movens' lepoglavske košarke. Prvi nastup čeka ih, barem na papiru nepobjediva Globetka.

- Ostvarili smo u sezoni i više od zacrtanog, i ovaj nastup na Final fouru je svojevrsna kruna sezone. Igramo protiv apsolutnog favorita i idemo sasvim rasterećeni na tu utakmicu, a ako se poklope neke stvari, u sportu su uvijek moguća iznenađenja. Mi ćemo se maksimalno potruditi i sigurno zgrabiti priliku za pobjedu ako nam se ona pruži - kaže kapetan KK Lepoglava Damir Maček.

Polufinalni dvoboj Čakovec Globetke i Lepoglave na rasporedu je u 18 sati, a Petrijanec i Dubravčan igraju u 20 sati. Već u subotu igra se za treće mjesto, kao i finale, koje će odlučiti o prvaku Međimursko-varaždinske lige.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci